Care sunt beneficiile fizioterapiei din Bucuresti?

Fizioterapia este formata din totalitatea aplicatiilor terapeutice care utilizeaza agenti fizici, precum curentii electrici.

Curentii electrici pot fi de frecventa joasa, medie sau inalta. Electrozii se plaseaza in zonele in care se manifesta durerea, iar durata tratamentului poate sa diferentieze in functie de afectiune si severitatea acesteia. Stimularea prin intermediul curentilor electrici este indicata in cazul durerilor acute sau cronice, precum si in bolile inflamatorii sau traumatisme. Efectele analgezice apar imediat dupa sedinta de fizioterapie.

Afectiunile articulatiilor afecteaza o mare parte din populatie, insa prin fizioterapie se urmareste scaderea spasticitatii, iar acestea isi recapata treptat mobilitatea.

Electrostimularea ajuta si la cresterea fortei musculare, ceea ce este foarte important in cazul pacientilor care se confrunta cu atrofie musculara.

Printre beneficiile fizioterapiei din Bucuresti se numara elasticizarea tesuturilor, diminuarea proceselor inflamatorii, cresterea mobilitatii si eliminarea senzatiei de durere.

Pe parcursul sedintelor de fizioterapie, intreg organismul se relaxeaza, iar sistemul nervos produce endorfine.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca fizioterapia este destinata tuturor categoriilor de varsta, iar rezultatele incep sa apara dupa un interval de timp destul de scurt.

Fizioterapia se recomanda si in cazul afectiunilor reumatismale, cum ar fi gonartroza si coxartroza.

Procedurile de fizioterapie se realizeaza doar sub supravegherea personalului specializat, adica a medicului de reabilitare.

Fizioterapia poate sa fie folosita si in cazul unor boli ce tin de medicina interna, spre exemplu, oncologia, ginecologia, urologie.

Exista unele situatii in care medicii nu recomanda procedurile de fizioterapie, in cazul pacientilor diagnosticati cu boli contagioase acute, in cazul hemoragiilor, sarcina.

Dupa terminarea sedintelor de fizioterapie din Bucuresti se face o pauza de minim 6 luni pana la reluarea acestora, insa exista situatii in care medicul poate sa recomande continuarea acestora mai repede.

Eficacitatea fizioterapiei tine atat de stabilirea corecta a unui diagnostic, cat si de respectarea indicatiilor date de medic.

Concluzionand, fizioterapia este o metoda recomandata pentru o gama foarte variata de afectiuni, avand efecte foarte bune asupra intreg metabolismului. Este foarte important sa incepem procedurile inca de la primele simptome ale unei afectiuni, deoarece dupa o perioada de timp pot aparea complicatii care necesita mai mult timp pentru a putea fi vindecate.

Comentarii

comments