Care sunt tehnicile de fizioterapie din Bucuresti?
Fizioterapia cuprinde un ansamblu de tehnici, fiecare tehnica avand beneficiile sale pentru organismul nostru.
Termoterapia este o modalitate de tratament care foloseste caldura, pentru a creste temperatura la anumite portiuni din corp. Cresterea temperaturii poate sa fie superficiala, la 0.5 cm profunzime sau profunda, la 3.5 cm.
Termoterapia este folosita pentru efectele circulatorii, deoarece stimuleaza debitul circulator in zona in care se aplica. Pe langa acest aspect, prin aceasta metoda se activeaza si metabolismul, ca urmare a cresterii activitatii enzematice.
Tehnica ultrasunetelor este cea mai cunoscuta metoda de fizioterapie din Bucuresti, avand numeroase beneficii, printre care se numara efectele termice, efectele vasomotorii, efectele analgetice, precum si efectele antiinflamatorii.
O alta metoda de fizioterapie este cea a curentului galvanic. Curentul galvanic are o intensitate constanta, acesta fiind folosit foarte frecvent pentru ionizarea medicamentoasa, cu ajutorul careia se introduc anumite substante medicamentoase in zona pe care o tratam.
Exista mai multe categorii de curenti, clasificati in functie de frecventa lor. Asadar, pot fi curenti de joasa frecventa, care au mai putin de 1000 Hz, curenti de frecventa medie(1000-10.000 Hz) sau curenti de inalta frecventa, care mai sunt cunoscuti si sub denumirea de unde scurte sau continue.
Fizioterapia din Bucuresti este folosita si pentru prevenirea afectiunilor, nu doar pentru tratatea celor deja existente, fiind o categorie a medicinei alopate, cu foarte multe avantaje.
Principala conditie care trebuie respectata pe parcursul sedintelor de fizioterapie este prezenta unui personal medical avizat, pentru ca procedurile sa fie realizate corespunzator.
Ne intrebam adesea care sunt afectiunile ce pot fi tratate prin fizioterapie. Cateva exemple ar fi durerile musculo-scheletice, atrofiile musculare, diferitele nevralgii, reumatismul degenerativ, spondiloza, coxartroza, lombosciatica, hernie de disc, discopatie, tulburari de postura, sechele post-traumatice, sechele neurologice si chiar oboseala sau insomnii.
Concluzionand, exista mai multe metode de fizioterapie, care sunt recomandate de medic in functie de afectiunea pe care pacientul o are. Este bine sa retinem faptul ca fizioterapia are un rol important, deoarece grabeste procesul de recuperare al organismului, ameliorand senzatia de durere si contribuind totodata la secretia de endorfine. Toate aceste aspecte ne pot ajuta sa avem o stare de sanatate cat mai buna.