Ce afectiuni se trateaza prin intermediul metodelor de fizioterapie din Bucuresti?

Fizioterapia poate sa trateze cu succes aproape orice afectiune care tine de articulatii, muschi sau nervi. Exista foarte multe situatii in care putem evita o interventie chirurgicala, prin efectuarea unor sedinte de fizioterapie.

Principalele beneficii ale fizioterapiei sunt calmarea durerilor, relaxarea musculara, precum si efectele antiinflamatoare si antialgice.

Hernia de disc este un prim exemplu de boala care se poate vindeca prin fizioterapie. Pentru tratarea acesteia, se vor folosi diferite tehnici de kinetoterapie, pentru intarirea muschilor spatelui, precum si elongatiile, prin care vertebrele sunt repozitionate intr-o postura corecta.

Artrita este o alta afectiune des intalnita, mai ales in cazul persoanelor cu o varsta inaintata. Principalul simptom al acesteia este reducerea mobilitatii articulatiilor. Cu ajutorul tehnicilor de fizioterapie din Bucuresti putem sa ne recapatam mobilitatea.

Fiecare program de fizioterapie este adaptat in functie de starea de sanatate a pacientului si de severitatea afectiunii.

Utilizarea fizioterapiei in bolile respiratorii este mai putin cunoscuta. Spre exemplu, aceasta se poate utiliza si la pacientii diagnosticati cu fibroza chistica, deoarece se imbunatateste postura pacientului, iar acesta va respira mult mai bine.

Chiar si sportivii participa frecvent la sedinte de fizioterapie, cand au accidentari sau pentru a-si spori flexibilitatea musculara.

Un program de fizioterapie din Bucuresti este indicat de catre medici si pentru recuperare. In urma diferitelor traumatisme, pacientul poate sa ramana cu dificultati de miscare. In acest caz, fizioterapia va avea rolul de a reface functiile normale ale organismului.

Durerile musculare afecteaza foarte multe persoane, insa pot fi ameliorate prin fizioterapie. Cu ajutorul acesteia, se diminueaza rigiditatea musculara, ca urmare a stimularii circulatiei sangelui.

Bolile reumatismale sunt dureroase, fiind cauzate de inflamatia si tumefierea muschilor sau articulatiilor. Planul medical de vindecare al acestor boli include si fizioterapia. Cea mai des utilizata procedura de fizioterapie pentru bolile reumatismale este laserterapia, care da rezultate foarte bune.

Concluzionand, toate tehnicile de fizioterapie favorizeaza procesele naturale de vindecare ale organismului, diminuand senzatia de durere si disconfort. Fizioterapia cuprinde electroterapia, laserterapia, hidroterapia, climatoterapia, balneoterapia, fototerapia, iar toate aceste metode ne ajuta sa ne intarim imunitatea si sa tratam afectiunile de care suferim. Fiind o metoda terapeutica complexa, fizioterapia este indicata pentru foarte multe tipuri de boli.

Comentarii

comments