Alexandra Chivu

Despre Alexandra Chivu

Fizioterapeut

Pasiunea pentru fizioterapie a început în momentul în care am ajuns, la rândul meu, pacientă; eram încă în liceu când am fost diagnosticată cu scolioză idiopatică și am început ședințele de recuperare. Am hotărât atunci că vreau și eu să ajut oamenii în felul acesta, ghidându-i spre o stare fizică și psihică mai bună.
Am urmat cursurile Facultății de Balnefiziokinetoterapie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din București și, ulterior, am terminat masterul pe același profil de la Universitatea de Educație Fizică și Sport București. M-am specializat și axat, în special, pe managementul limfedemului, dar competențele cuprind și recuperarea posttraumatică a membrului superior, recuperarea globală a coloanei vertebrale și kinetoterapia în sarcină și lăuzie.
Îmi doresc, în viitor, să îmi dezvolt abilitățile de abordare a afecțiunilor neurologice, o ramură a medicinei fizice pentru care am o pasiune din perioada de voluntariat în Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie Filantropia.