bogdan

Bogdan Goga

Despre Bogdan Goga

Fizioterapeut

Fondatorul centrului TERAPIE PENTRU MISCARE si Presedintele Asociatiei Terapie pentru Miscare.

Traim intr-o lume aflata in permanenta tensiune si miscare, in care orice perturbare a ritmului va fi perceputa de creier ca o situatie de pericol. In astfel de momente, apare durerea, care nu este altceva decat un mecanism de aparare al organismului.

O persoana aflata in suferinta este o persoana care isi pierde zambetul si eficienta in activitatile zilnice. Aceasta nu mai poate functiona la parametri optimi si, de multe ori, este afectata si din punct de vedere psihic si emotional. Sunt pasionat de domeniul nerostiintelor si consider ca relatia minte-corp este extrem de importanta in recuperarea medicala a pacientului.

De aceea, alaturi de echipa pe care o coordonez la centrul Terapie pentru Miscare, punem accent pe comunicarea cu pacientul si explicarea mecanismelor care i-au declansat boala, dar si pe explicarea celor care il vor ajuta. Odata ce i-am castigat increderea, i-am castigat si dorinta de a se recupera. Iar de aici pana la vindecare nu mai este decat un singur pas, dar si multa munca si determinare, atat din partea pacientului, cat si din partea noastra, a specialistilor. Din punctul meu de vedere, cea mai inalta performanta terapeutica este aceea de a-i readuce zambetul pe buze unui pacient.

In toate activitatile pe care le desfasor, ma ghidez dupa principiul enuntat de pastorul Martin Luther King intr-unul din discursurile sale, conform caruia cel mai important lucru in viata este legat de ceea ce facem pentru semenii nostri si imi traiesc viata convins fiind de faptul ca fizioterapia inseamna miscare, iar miscarea inseamna fericire!

 

Comentarii

comments