Bogdan Goga

Despre Bogdan Goga

Fizioterapeut

Fondatorul centrului TERAPIE PENTRU MIŞCARE şi Preşedintele Asociaţiei Terapie pentru Mişcare.

Trăim într-o lume aflată în permanentă tensiune şi mişcare, în care orice perturbare a ritmului va fi percepută de creier ca o situaţie periculoasă. În astfel de momente, apare durerea, care nu este altceva decat un mecanism de apărare al organismului.

O persoană aflată în suferinţă este o persoană care îşi pierde zâmbetul şi eficienţa în activităţile zilnice. Aceasta nu mai poate funcţiona la parametri optimi şi, de multe ori, este afectată şi din punct de vedere psihic şi emoţional. Sunt pasionat de domeniul neuroştiinţelor şi consider că relaţia minte-corp este extrem de importantă în recuperarea medicală a pacientului.

De aceea, alături de echipa pe care o coordonez la centrul Terapie pentru Mişcare, punem accent pe comunicarea cu pacientul şi explicarea mecanismelor care i-au declanşat boala, dar şi pe explicarea celor care îl vor ajuta. Odată ce i-am câştigat încrederea, i-am câştigat şi dorinţa de a se recupera. Iar de aici până la vindecare nu mai este decât un singur pas, dar şi multa munca şi determinare, atât din partea pacientului, cât şi din partea noastră, a specialiştilor. Din punctul meu de vedere, cea mai înaltă performanţă terapeutică este aceea de a-i readuce zâmbetul pe buze unui pacient.

În toate activităţile pe care le desfăşor, mă ghidez după principiul enunţat de pastorul Martin Luther King într-unul din discursurile sale, conform căruia, cel mai important lucru în viaţă este legat de ceea ce facem pentru semenii noştri şi îmi trăiesc viaţa convins fiind de faptul că fizioterapia înseamnă mişcare, iar mişcarea înseamnă fericire!