Cătălin Roman

Despre Cătălin Roman

Fizioterapeut

Mişcarea a reprezentat dintotdeauna o parte importantă a vieţii mele. Încă de mic, de la vârsta de 6 ani, am început antrenamentele de karate şi, timp de 10 ani, am practicat acest sport care m-a ajutat să mă autodisciplinez astfel încât să reuşesc să îmi ating obiectivele. Am învăţat că atât în plan personal, cât şi în plan profesional este nevoie de constiinciozitate, perseverenţă şi, uneori, sacrificii pentru a reuşi. De asemenea, este foarte important să îţi respecţi programul pe care l-ai planificat şi să nu te abaţi de la el.

Ulterior, când am crescut, am decis să urmez cursurile Facultăţii de Kinetoterapie, în pofida faptului că terminasem un liceu cu profil real. Sunt o persoana activă, care a practicat sport o mare parte din viaţa sa şi prin urmare, nu mi-am închipuit cum ar fi să am un job care să mă ţină în spatele unui birou. Tocmai de aceea, am decis să integrez şi în practica profesională mişcarea, sub diversele sale forme. Pe durata facultăţii, am urmat diverse stagii de voluntariat în clinici de recuperare medicală, unde am vazut ce rezultate extraordinare poate avea mişcarea în tratarea diverselor afecţiuni.

După terminarea facultăţii, am activat într-un ONG care sprijină tinerii cu dizabilităţi severe şi asociate, iar lucrul cu ei m-a învăţat că dincolo de tratarea afecţiunilor de ordin medical, mişcarea are un rol extrem de important şi pentru îmbunătăţirea stării psihice şi emoţionale a pacienţilor. Totodata, am dezvoltat noi abilităţi de relaţionare cu persoanele aflate în suferinţă, empatia fiind una dintre cele mai importante calităţi pe care un fizioterapeut trebuie să le aibă, astfel încât să obţină cooperarea pacientului şi să ajungă la cele mai bune rezultate cu acesta.

În cadrul centrului Terapie pentru Mişcare lucrez alături de copiii cu scolioză, aplicând terapia după principiile Schroth, dar şi cu pacienţii cu diverse afecţiuni musculo-scheletice, utilizând fizioterapia, kinetoterapia, terapia manuală şi terapia McKenzie, astfel încât pacientului să îi fie redate mişcarea şi mobilitatea acolo unde acestea au fost afectate.

Comentarii

comments