Catalin-Roman

Catalin Roman

Despre Catalin Roman

Fizioterapeut

Miscarea a reprezentat dintotdeauna o parte importanta din viata mea. Inca de mic, de la varsta de 6 ani, am inceput antrenamentele de karate si, timp de 10 ani, am practicat acest sport care m-a ajutat sa ma disciplinez astfel incat sa reusesc sa imi ating obiectivele. Am invatat ca atat in plan personal, cat si in plan profesional este nevoie de constiinciozitate, perseverenta si, uneori, sacrificii pentru a reusi. De asemenea, este foarte important sa iti respecti programul pe care l-ai planificat si sa nu te abati de la el.

Ulterior, cand am crescut, am decis sa urmez cursurile Facultatii de Kinetoterapie, asta desi terminasem un liceu cu profil real. Sunt o persoana activa, care a practicat sport o mare parte din viata sa si atunci nu mi-am inchipuit cum ar fi sa am un job care sa ma tina in spatele unui birou. Tocmai de aceea, am decis sa integrez si in practica profesionala miscarea, sub diversele sale forme. Pe durata facultatii, am urmat diverse stagii de voluntariat in clinici de recuperare medicala, unde am vazut ce rezultate extraordinare poate avea miscarea in tratarea diverselor afectiuni.

Dupa terminarea facultatii, am activat intr-un ONG care sprijina tinerii cu dizabilitati severe si asociate, iar lucrul cu ei m-a invatat ca dincolo de tratarea afectiunilor de ordin medical, miscarea are un rol extrem de important si pentru imbunatatirea starii psihice si emotionale a pacientilor. Totodata, am dezvoltat noi abilitati de relationare cu persoanele aflate in suferinta, empatia fiind una dintre cele mai importante calitati pe care un fizioterapeut trebuie sa le aiba, astfel incat sa obtina cooperarea pacientului si sa ajunga la cele mai bune rezultate cu acesta.

In cadrul centrului Terapie pentru Miscare lucrez alaturi de copiii cu scolioza, aplicand terapia dupa principiile Schroth, dar si cu pacientii cu diverse afectiuni musculo-scheletice, utilizand fizioterapia, kinetoterapia, terapia manuala si terapia McKenzie, astfel incat pacientului sa ii fie redate miscarea si mobilitatea acolo unde aceasta au fost afectate.

Comentarii

comments