Dr. Codruța Cioponea

Despre Dr. Codruța Cioponea

Medic de Reabilitate Medicală

Am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj- Napoca, Facultatea Medicină Generală.

După terminarea facultății fiind foarte pasionată de sport am început rezidențiatul de Medicină Sportivă pe care l-am facut timp de 2 ani. În acest interval de timp, am fost medicul Echipei Naționale de Rugby Feminin în cadrul stagiilor de pregătire precum și în timpul Campionatului “Seven 2010”, precum și voluntar în cadrul Centrului de Cercetări pentru Educație Fizică și Sport.

De asemenea, pasiunea pentru mișcare m-a determinat să devin Instructor de Pilates și Yoga.

Fiind extrem de pasionată de partea de Recuperare Sportivă, mi-am început rezidențiatul de Reabilitare Medicală, devenind Medic specialist de Reabilitare Medicală în 2018.

Dorindu-mi să îmi aprofundez cunoștiințele de Traumatologie și  Recuperare Sportivă am efectuat un stagiu de preagatire în cadrul clinicii de Recuperare Traumatologică Sportivă – Sport S2, Spitalul Universitar CHU Liege, sub coordonarea Profesorului Jean Francois Kaux.

Departamentul de Recuperare Traumatologică Sportivă pe care Profesorul Kaux îl conduce a fost recunoscut de către Comitetul Olimpic Internațional ca fiind centrul de excelență pentru Prevenția și Tratamentul Traumatismelor Sportive fiind singurul centru din lume acreditat de FIFA, Federația Internațională de Medicină Sportivă și de către Comitetul Olimpic Internațional.

Sunt pasionată de mișcare și mai ales de alergat.

Am studiat aprofundat biomecanica mișcării și mai ales biomecanica alergării,  ramura pe care o consider esențială în prevenția și tratamentul accidentarilor sportive.