5b

George Ruta

Despre George Ruta

Fizioterapeut

Imi place sa impartasesc cu persoanele din jurul meu emotia deciziilor importante din viata mea, experientele care m-au format ca om si ca profesionist, dar si lucrurile care continua sa ma motiveze zi de zi in lucrul cu oamenii si in evolutia mea ca fizioterapeut.

Iar pentru a ne cunoaste mai bine, o sa va spun ca totul a inceput in perioada liceului cand am descoperit frumusetea antrenamentelor de fitness, motivat fiind de dorinta de a avea un stil de viata sanatos. Asa se face ca, dedicand o buna parte a timpului meu liber fitness-ului, intr-o zi am primit cu mult entuziasm propunerea de a ma ocupa de sala unde ma antrenam. De altfel, acela a fost momentul in care am intrat pentru prima data in contact cu dorintele, nevoile si asteptarile oamenilor care frecventau sala pentru a se bucura de beneficiile pe care sportul le aducea asupra aspectului lor fizic si asupra problemelor de sanatate cauzate de cresterea in greutate. Apoi, destul de repede, am realizat cu bucurie ca fusesem pus in fata unei mari provocari: aceea de a lucra cu oamenii.

Odata cu trecerea timpului, am simtit ca pot face mai mult si ca a venit momentul sa aduc o schimbare in viata mea. Si cum intotdeauna m-au fascinate metodele de recuperare din domeniul fizioterapiei, am hotarat sa ma inscriu la Facultatea de Kinetoterapie din cadrul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport. Pentru a-mi dezvolta cunostintele, pe parcursul studiilor universitare am participat la diverse cursuri de perfectionare si am efectuat mai multe stagii de voluntariat in spitale, precum si in cabinete de recuperare medicala.

Astazi, sunt sigur ca armonia fizica este in stransa legatura cu cea psihica. Tocmai de aceea, pentru mine este foarte important ca relatia cu pacientii sa fie bazata pe incredere si sinceritate, astfel incat, cu pasi marunti, dar siguri sa putem determina impreuna cauza unei afectiuni si sa gasim cea mai buna metoda de recuperare.

 

Comentarii

comments