George Ruţă

Despre George Ruţă

Fizioterapeut

Îmi place să împărtăşesc cu persoanele din jurul meu emoţia deciziilor importante din viaţa mea, experienţele care m-au format ca om şi ca profesionist, dar şi lucrurile care continuă să mă motiveze zi de zi în lucrul cu oamenii şi în evoluţia mea ca fizioterapeut.

Iar pentru a ne cunoaşte mai bine, o să vă spun că totul a început în perioada liceului când am descoperit frumuseţea antrenamentelor de fitness, motivat fiind de dorinţa de a avea un stil de viaţă sănătos. Aşa se face că, dedicând o bună parte a timpului meu liber fitness-ului, într-o zi am primit cu mult entuziasm propunerea de a mă ocupa de sala unde mă antrenam. De altfel, acela a fost momentul în care am intrat pentru prima dată în contact cu dorinţele, nevoile şi aşteptările oamenilor care frecventau sala pentru a se bucura de beneficiile pe care sportul le aducea asupra aspectului lor fizic şi asupra problemelor de sănătate cauzate de creşterea în greutate. Apoi, destul de repede, am realizat cu bucurie că fusesem pus în faţa unei mari provocări: aceea de a lucra cu oamenii.

Odată cu trecerea timpului, am simţit că pot face mai mult şi că a venit momentul să aduc o schimbare în viaţa mea. Şi cum întotdeauna m-au fascinat metodele de recuperare din domeniul fizioterapiei, am hotărât să mă înscriu la Facultatea de Kinetoterapie din cadrul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizica şi Sport. Pentru a-mi dezvolta cunoştinţele, pe parcursul studiilor universitare am participat la diverse cursuri de perfecţionare şi am efectuat mai multe stagii de voluntariat în spitale, precum şi în cabinete de recuperare medicală.

Astăzi, sunt sigur că armonia fizică este în stransă legatură cu cea psihică. Tocmai de aceea, pentru mine este foarte important ca relaţia cu pacienţii să fie bazată pe încredere şi sinceritate, astfel încât, cu paşi mărunţi, dar siguri să putem determina împreună cauza unei afecţiuni şi să găsim cea mai bună metodă de recuperare.

Comentarii

comments