3

Raluca Ilie

Despre Raluca Ilie

Fizioterapeut

Am ales sa devin fizioterapeut deoarece am inteles ca miscarea are un rol extrem de important in viata fiecaruia dintre noi. Zi de zi, ne petrecem orele in spatele unui birou, limitand orice tip de activitate fizica. Devenim treptat epuizati psihic si fizic, chiar daca nu depunem niciun efort deosebit. La finalul zilei, suntem lipsiti de energie si ne refugiem acasa, de data aceasta in fata televizorului. Insa aduceti-va aminte de zilele in care dupa munca, in loc sa mergem acasa, ieseam in oras cu prietenii, mergeam in parc sau ne plimbam cu bicicleta. Intreaga dispozitie ni se schimba si capatatam un cu totul alt tonus, ba chiar eram mai energici.

Din fericire, ma numar printre persoanele care zi de zi au ocazia de a face miscare, iar acest lucru ma implineste. Am ales meseria de fizioterapeut si intalnesc zilnic oameni care din cauza sedentarismului au dezvoltat diverse afectiuni sau care au nevoie de recuperare medicala pentru a se reabilita. Rolul meu este acela de a readuce miscarea in viata lor. Totodata, reusesc sa le readuc si optimismul si buna dispozitie.

Posibilitatea de a ajuta oamenii care intampina dureri sau neplaceri care le ingreuneaza viata m-a facut sa iubesc aceasta meserie. Ma simt implinita pentru ca lucrez intr-un mediu placut si favorabil pentru a ma putea dezvolta atat profesional, cat si uman. Imi place foarte mult sa-mi ascult pacientii si sa-i fac sa se simta mai bine pentru a-i ajuta sa treaca mai usor peste problemele lor si sa observ rezultatul muncii mele atunci cand acestia se intorc zambind la cabinet.

La baza formarii mele stau cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport, specializarea Kinetoterapie si Motricitate Speciala. Fiecare an petrecut in facultate m-a facut sa fiu nerabdatoare sa incep sa profesez, iar astazi, cand am posibilitatea de a face acest lucru, ma simt minunat, fiecare zi fiind o noua provocare ce ma ajuta sa-mi depasesc limitele si sa evoluez constant.

 

Comentarii

comments