Raluca Ilie

Despre Raluca Ilie

Fizioterapeut

Am ales să devin fizioterapeut deoarece am înţeles că mişcarea are un rol extrem de important în viaţa fiecăruia dintre noi. Zi de zi, ne petrecem orele în spatele unui birou, limitând orice tip de activitate fizică. Devenim treptat epuizaţi psihic şi fizic, chiar dacă nu depunem niciun efort deosebit. La finalul zilei, suntem lipsiţi de energie şi ne refugiem acasă, de data aceasta în faţa televizorului. Însă aduceţi-vă aminte de zilele în care după muncă, în loc să mergem acasă, ieşeam în oraş cu prietenii, mergeam în parc sau ne plimbam cu bicicleta. Întreaga dispoziţie ni se schimbă şi căpătam un cu totul alt tonus, ba chiar eram mai energici.

Din fericire, mă număr printre persoanele care zi de zi au ocazia de a face mişcare, iar acest lucru mă împlineşte. Am ales meseria de fizioterapeut şi întâlnesc zilnic oameni care din cauza sedentarismului au dezvoltat diverse afecţiuni sau care au nevoie de recuperare medicală pentru a se reabilita. Rolul meu este acela de a readuce mişcarea în viaţa lor. Totodata, reuşesc să le refac optimismul şi buna dispoziţie.

Posibilitatea de a ajuta oamenii care întâmpina dureri sau neplăceri care le îngreunează viaţa m-a făcut să iubesc această meserie. Mă simt împlinită pentru că lucrez într-un mediu plăcut şi favorabil pentru a mă putea dezvolta atât profesional, cât şi uman. Îmi place foarte mult să-mi ascult pacienţii şi să-i fac să se simtă mai bine pentru a-i ajuta să treacă mai uşor peste problemele lor şi să observ rezultatul muncii mele atunci cand aceştia se întorc zâmbind la cabinet.

La baza formării mele stau cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Kinetoterapie şi Motricitate Specială. Fiecare an petrecut în facultate m-a făcut sa fiu nerabdătoare să încep să profesez, iar astăzi, când am posibilitatea de a face acest lucru, mă simt minunat, fiecare zi fiind o nouă provocare ce mă ajută să-mi depaşesc limitele şi să evoluez constant.

Comentarii

comments