Durata exercitiilor pentru scolioza

Printre metodele principale de recuperare a scoliozei se numara si exercitiile fizice realizate sub indrumarea unui kinetoterapeut.

In functie de tipul de scolioza, se intocmeste un plan de exercitii individualizat, pentru a se obtine cele mai bune si rapide rezultate.

Exercitiile pentru scolioza se efectueaza pe o perioada de timp de minim 6 luni, insa rezultatele nu intarzie sa apara inca de la primele sedinte.

Pe langa reducerea durerilor de la nivelul coloanei vertebrale, se obtine si tonifierea musculaturii. Scolioza determina o postura anormala a corpului, ceea ce are consecinte asupra intregului organism. Este afectata atat latura estetica, cat si cea functionala, deoarece curbura afecteaza si procedul respirator.

Exista doua tipuri de exercitii pentru scolioza, de tip static sau dinamic. La inceput, sedintele de kinetoterapie si masaj sunt mai frecvente, de patru sau cinci ori pe saptamana, dupa care se continua cu o perioada de intretinere, de doua sau trei ori pe saptamana. Medicul va oferi sfaturi pacientului, iar acesta poate face exercitii fizice pentru scolioza si acasa.

Scolioza este o afectiune care avanseaza negativ daca nu este tratata, iar implicarea in activitatile cotidiene poate deveni dificila.

O sedinta de kinetoterapie poate dura, in medie, o ora. Intensitatea exercitiilor fizice este stabilita in functie de patologie, varsta si istoricul bolii.

Pe langa exercitiile practicate intr-un cabinet, medicul poate recomanda si practicarea inotului, deoarece acest sport antreneaza toate grupele de muschi, imbunatatind postura coloanei vertebrale.

In cazul copiilor, tratamentul se realizeaza pe o perioada mai indelungata, deoarece procesul de crestere poate influenta negativ scolioza.

Sedentarismul nu este indicat,deoarece duce la agravarea afectiunii. Orice forma de miscare are un rol pozitiv, chiar si o plimbare in parc, cateva zeci de minute.

Avand in vedere faptul ca exercitiile pentru scolioza sunt foarte eficiente, acestea se realizeaza saptamanal.

Cu ajutorul unui cabinet de specialitate, se poate redobandi mobilitatea coloanei vertebrale.

Concluzionand, exercitiile fizice sunt o forma de tratament care amelioreaza efectele scoliozei, fiind utilizate indiferent de varsta pacientilor. Procesul prin care se corecteaza pozitia coloanei vertebrale este simplificat cu ajutorul unui cadru medical specializat, care adapteaza exercitiile, pentru ca procedura sa poata fi realizata de catre fiecare persoana.

Comentarii

comments