Efectele pozitive ale exercitiilor de kinetoterapie din Bucuresti

Denumita si terapia prin miscare, kinetoterapia este foarte benefica pentru bolile aparatului locomotor.

Kinetoterapia este recomandata de catre medici in tratarea si ameliorarea spondilozei. Afectiunea survine mai ales dupa varsta de 40 de ani si predomina la barbati. Caracteristica ei este modificarea anatomica a vertebrelor, cu aparitia unor excrescente osoase denumite osteofiti. Suferintele apar abia atunci cand boala provoaca tulburari sau reduceri ale functiei vreunei portiuni a coloanei vertebrale.

La coloana cervicala, durerile vor iradia spre umeri si membrul superior, la torace, durerile vor lua forma nevralgiilor intercostale, iar la lombare, pe cea a nevralgiilor lombare.

Cunoscand aria dureroasa, vom putea recunoaste si locul de origine al suferintei la nivelul coloanei vertebrale.

Exercitiile de kinetoterapie din Bucuresti sunt recomandate si persoanelor care nu sufera de vreo afectiune, deoarece contribuie la imbunatatirea fortei musculare si implicit, a conditiei fizice.

Spondiloza cervicala se poate manifesta uneori printr-o simptomatologie violenta, cu dureri si redoare a cefei, exacerbate noaptea si spre dimineata. Uneori, simptomele devin deosebit de puternice, cu cefalee, tulburari vaso-motorii, ameteli, insomnii.

Tratamentul se face prin asocierea analgezicelor cu sedinte de kinetoterapie, elongatii, masaje.

O alta afectiune ce necesita apelarea la o clinica de kinetoterapie este cea cunoscuta sub denumirea de umar dureros. Cea mai mobila dintre articulatii, umarul, este uneori sediul unor manifestari patologice, dureri mai mult sau mai putin intense, mai ales in momentul miscarii.

Planul de tratament trebuie sa includa obligatoriu gimnastica medicala, fara de care exista riscul ca miscarile acestei articulatii sa ramana reduse.

Soldul dureros este o afectiune care cuprinde un grup de stari patologice care au drept centru anatomic articulatia coxo-femurala. Tratamentul include repaus, calmante ale durerii si kinetoterapie.

Exercitiile de kinetoterapie din Bucuresti au ca efecte cresterea mobilitatii articulare, refacerea rezistentei musculare, relaxare si corectarea posturii corpului.

Tehnicile sunt personalizate in functie de severitatea bolii si de mobilitatea persoanei. Functiile diminuate sunt refacute, pentru ca persoana sa isi recapete abilitatile motrice.

Concluzionand, kinetoterapia este o modalitate foarte eficienta de recuperare medicala, asigurand rezultate de durata. Sedintele sunt realizate in cabinete de specialitate, doar de catre personal calificat, ca va ajuta sa obtineti rezultate vizibile, indiferent de afectiune.

Comentarii

comments