Incearca terapia Schroth pentru a trata scolioza!

Scolioza este o afectiune ce afecteaza omul modern, a carei cauze nu este in momentul de fata 100% cunoscuta si care afecteaza cu precadere adolescentii si intr-un numar mai ridicat, reprezentantii sexului frumos.

Pentru tratarea scoliozei, exista mai multe metode de kinetoterapie. Una dintre cele mai cunoscute in intreaga lume, este Terapia Schroth, datorita rezultatelor foarte bune.

Orice exercitiu din metoda Schroth se personalizeaza in functie de severitatea afectiuni, precum si de gradul de mobilitate al pacientului si varsta acestuia.

Principalul scop al terapiei este acela de a imbunatati postura corpului. Odata cu practicarea terapiei Schroth, muschii coloanei vertebrale se vor dezvolta.

Scolioza este o afectiune ce afecteaza postura coloanei vertebrale, apar atat deformari ale cutiei toracice, cat si un dezechilibru la nivelul umerilor si bazinului.

Pe langa exercitii fizice, kinetoterapeutul va invata pacientul sa aiba o respiratie corecta, iar in acest mod se imbunatateste capacitatea plamanilor.

In general, sedintele de terapie au o durata de 60 de minute. Terapia Schroth se realizeaza pe o perioada de pana la 40 de sedinte, dupa care pacientul poate sa continue practicarea exercitiilor invatate si individual, acasa, pentru a-si pastra postura corecta a corpului.

La o perioada de 3 luni, se recomanda o evaluare a coloanei vertebrale, pentru a se observa eficienta terapiei.

Scolioza are o frecventa mai mare in cadrul copiilor, deoarece organismul acestora se afla intr-o continua dezvoltare. Orice modificare a posturii umerilor trebuie sa fie luata in considerare de catre parinti. Cu cat aceasta afectiune este descoperita mai repede, cu atat se trateaza mai usor.

In cazul scoliozelor cu un grad mare de curbura, este nevoie de o perioada mai indelungata de recuperare sau chiar interventia chirurgicala.

Pe langa tratarea scoliozei, terapia Schroth se mai utilizeaza si in cadrul altor afectiuni, precum cifoza, hiperlordoza sau chiar diferite dureri ale coloanei.

Terapia Schroth poate fi folosita de la varste fragede, dar se recomanda si in cazul persoanelor adulte.

In concluzie, terapia Schroth este recomandata deoarece se pot obtine rezultate vizibile dupa cateva saptamani de la inceperea acesteia si se pot reduce curburile aparute la nivelul coloanei vertebrale. In acest mod, pacientul va obtine o imagine optima a corpului sau, capatand incredere in sine.

Comentarii

comments