ScoliCamp

Ce este ScoliCamp?

Prima tabăra de scolioză din România. În parteneriat cu OrtoProfil România, acest proiect este destinat tuturor pacienților care sunt diagnosticați cu scolioză idiopatică, fiind menit să ofere un mediu comfortabil și divers, ieșit din zona familială.

Se știe despre scolioza idiopatică că este o afecțiune prezentă preponderent la adolescenții de sex feminin, însă pe lângă dificultățile fizice pe care acestea le întâmpină, un factor important este și cel psihologic, care crează o barieră între pacient și lumea din exterior.

În această tabăra, introducem o echipă multidisciplinară, formată din fizoterapeuti, psihoterapeuți, instructori și tehnicieni ortopezi deoarece fiecare detaliu contează în reabilitare.

În tabără, participantele beneficiază de un program personalizat, care include, pe lângă ședințele de terapie Schroth și Vojta, ședințe de psihoterapie, activități de informare și socializare, jocuri și activități sportive, dar și vizite la atelierul tehnic unde primesc informații despre confecționarea corsetelor și care este rolul acestora în terapie.

Beneficiile taberei:

  • Ieșirea din cotidian a pacientului și includerea să într-un grup suport
  • Depășirea pragurilor psihologice
  • Dezvoltarea unei punți de comunicare părinte-copil pe subiectul scolioză
  • Activități fizice menite să încurajeze purtarea corsetului în public
  • Normalizarea diagnosticului în societate
  • Creșterea motivației pentru suținerea tratamentului

Vrei să participi? Contactează-ne pentru mai multe detalii!