Tehnici de fizioterapie din Bucuresti

Fizioterapia este considerata a fi cea mai benefica metoda de recuperare, fiind realizata in foarte multe cabinete din Romania.

Aceasta tehnica se bazeaza pe folosirea agentilor fizici, printre care se numara undele magnetice, curentii electrici, criotermoterapia, precum si undele mecanice.

Una dintre metodele foarte cunoscute este cea bazata pe curent galvanic. Efectele curentului galvanic asupra organismului sunt foarte bune, avand rol termic si analgezic.

In prezent, fizioterapia este foarte complexa, utilizand si ultrasunetele. S-a demonstrat de-a lungul anilor ca ultrasunetele imbunatatesc fluxul sangvin din organism si grabesc procesul de vindecare al tesuturilor, ajutand totodata si la relaxarea tisulara.

Afectiunile care se pot trata cu ajutorul ultrasunetelor sunt tendinitele, procesele inflamatorii articulare si spasmele de la nivelul musculaturii, entorse.

Termoterapia este o alta tehnica de fizioterapie din Bucuresti care se bazeaza pe cresterea temperaturii din unele portiuni ale corpului. Odata cu cresterea temperaturii creste si debitul sangvin, in acest mod imbunatatindu-se circulatia sangvina.

Prin termoterapie se activeaza si metabolismul, ceea ce determina o activitate enzematica mult mai buna. Caldura este eficienta si in cazul afectiunilor cronice.

Laserterapia este definita ca fiind o metoda de fizioterapie noninvaziva, avand numeroase efecte benefice. Prin laserterapie se imbunatateste microcirculatia, se activeaza procesele metabolice de la nivelul celulelor si se activeaza transportul de calciu in corp.

Tratamentul cu parafina este folosit in cazul afectiunilor reumatismale inflamatorii, avand o actiune directa asupra centrului de control al durerii. Parafina este indicata si pentru toate tipurile de piele, redand elasticitatea.

Cu ajutorul fizioterapiei din Bucuresti se pot ameliora si durerile de spate. Aproximativ 90% din oameni se confrunta macar o data in viata cu acest simptom, de aceea, avem nevoie de un tratament corespunzator.

Fizioterapia cuprinde metode usor de aplicat, care nu au reactii adverse. Aceasta se recomanda de catre medici pentru refacerea functiilor motorii, articulare si neurologice.

Concluzionand, exista metode diverse de fizioterapie, insa medicul specialist vi le va recomanda pe cele care trateaza afectiunea dumneavoastra. Fizioterapia este considerata a fi un adjuvant utilizat in procesul de recuperare al unei afectiuni, utilizand aparatura de inalta tehnologie. Refacerea abilitatilor motrice contribuie semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor, acestia reusind sa indeplineasca cu succes activitatile zilnice.

Comentarii

comments