Identitatea firmei şi descrierea serviciilor

 

S.C. Terapie pentru Mişcare Liberă S.R.L.

CUI 36186908

J40/8112/2016

Sediu: Blvd. Mărăşeşti Nr. 21-23, parter – cam. 2, etaj 2 – cam. 9, 10 şi 12, Sector 4, Bucureşti, cod postal: 040251

ING BANK

Cont: RO11INGB0000999908747106

Website-ul http://terapiepentrumiscare.ro/ este administrat și întreținut de S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă S.R.L., instituție juridică prin care funcționează centrul medical “Terapie pentru Mișcare”. În cadrul centrului medical sunt oferite următoarele servicii: consultație si consult medic specialist, evaluare musculo-scheletala, evaluare globală posturală complexă, terapie tridimensională după principiile Schroth, osteopatie, drenaj limfatic, stimulare electrică funcțională, kinetoterapie, kinesiotaping, crioterapie, terapia McKenzie, terapia Vojta, reeducare uroperineala, fizioterapie, terapia Bowen, terapie manuală, reeducare posturală și masaj terapeutic. De asemenea, acest website reprezintă o platformă online de prezentare a centrului medical, a serviciilor pe care le oferă și a tarifelor pe care le practică, precum și informații utile despre prevenirea sau tratarea anumitor afecțiuni prin serviciile oferite.

În această politică, orice referire la “administratorul” acestui website face referire la S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă S.R.L., orice referire la website, face referire la http://terapiepentrumiscare.ro/, iar orice referire la centru medical face referire la cabinetul medical Terapie pentru Mișcare.

 

Acceptarea acestor termeni

 

Accesul și utilizarea website-ul http://terapiepentrumiscare.ro/ se supune unor Termeni și Condiții, ce vor fi prezentați în continuare. Prin utilizarea website-ului va exprimați acordul că acceptăți termenii, condițiile și disclaimerele din această pagină. Persoanele care nu accepta Termenii și Condițiile sunt invitate să părăsească website-ul și să înceteze utilizarea sa. Este strict interzisă folosirea acestui website în scopuri ilegale.

 

Definirea unor termeni

Descrierea termenilor folosiți în practică centrului medical se face în rubricile special dedicate de pe website. Pentru a preveni eventualele neînțelegeri, descriem mai jos termenii ce pot fi interpretați:

Fizioterapie – știința care studiază mecanismele de acțiune a factorilor fizici (masaj, exercițiu fizic regulat, apă, căldură, lumina sau electricitatea) asupra organismului, cu scopul de a preveni sau trata anumite afecțiuni. Astfel, fizioterapia cuprinde următoarele proceduri: electroterapia (stimularea electrică funcțională), laserterapia, terapia cu ultrasunet, terapia manuală, reeducarea posturală și masajul terapeutic.

Fizioterapeut – evaluează, planifică și implementează programe de reabilitare care îmbunătățesc sau restabilesc funcțiile motorii umane, măresc capacitatea de mișcare, calmează durerile și tratează ori previn problemele fizice asociate cu leziuni, boli și alte deficiențe. Acesta aplică o gama largă de terapii fizice și tehnici, cum ar fi mișcarea, ultrasunetele, laserul și alte tehnici similare.

Evaluarea musculo-scheletală – se realizează în cadrul primei întâlniri cu pacientul, când fizioterapeutul îi va aplică acestuia o serie de teste pentru a analiză aspectele legate de funcționarea corectă a mușchilor și articulațiilor corpului. În funcție de această analiză și de anamneză pacientului, se vor determina problemele/ afecțiunile musculo-scheletale pe care acesta le are, urmând a i se recomandă un program de fizioterapie personalizat. De regulă, evaluarea musculo-scheletala durează aproximativ 40 de minute, restul timpului fiind dedicat terapiilor recomandate.

Terapia dupa princiile Schroth

Terapia tridimensională după principiile Schroth reprezintă o metodă de recuperare medicală utilizată în tratarea scoliozei, printr-un complex de exerciții de respirație și contracții musculare, ce au că scop final îndreptarea coloanei și ameliorarea acestei afecțiuni. De asemenea, sunt utilizate tehnici precum autoelongatia coloanei, respirația tridimensională, tonifierea și stretchingul musculaturii în poziția maximă corectivă, exerciții ce vizează corectarea posturii scoliotice și obținerea unei imagini corporale normale, precum și ameliorarea afecțiunii. Terapia este personalizată în cadrul ședinței de evaluare inițială, în funcție de tipul de curbură scoliotică a fiecărui pacient.

Terapia Vojta

Terapia Vojta este o metodă de recuperare aplicată persoanelor care suferă de afecțiuni ale sistemului nervos central și ale aparatului locomotor și presupune aplicarea de stimuli externi, prin tehnici speciale, cu scopul de a provoca mecanisme de locomoție reflexă. Practic, stimulii externi activează modele de mișcare înnăscute, reușind să activeze întreg sistemul locomotor. Terapia poate fi utilizată în cazul adulților cu scopul de a folosi din nou modelele de mișcare care cândva au fost dobândite.

Osteopatie

Osteopatia este o metodă modernă de diagnostic și tratament ce presupune abordarea holistică a corpului uman, în toată complexitatea să, mergând pe principiul conform căruia organismul se recuperează pe baza legăturii dintre forțele exterioare și cele interioare ale fiecărei persoane în parte. Osteopatia folosește tehnici manuale blânde, non-invazive și nedureroase pentru depistarea tulburărilor patologice ale biomecanicii corpului, organelor și țesuturilor, cu scopul de a îndepărta blocajele existente în organism și de a restabili mobilitatea lor. O atenție deosebită în osteopatie, o reprezintă sistemul craniosacral. Acest sistem are un rol fundamental în bună desfășurare a întregii activități a organismului. Astfel, terapia craniosacrala (cuprinsă în osteopatie) redă organismului functionabilitatea fiziologică.

Reeducare uroperineală

Reeducarea uroperineală este o terapie ce utilizează două tehnici principale cu scopul de a reda tonicitatea musculaturii perineului în cazul pacienților care manifestă incontinență urinară:

  • reeducarea funcțională a planșeului pelvin: exerciții ce presupun efectuarea unor serii de contracții a musculaturii perineale, având un timp variat de contracție în funcție de fiecare persoană, în diferite posturi indicate de specialist, cu scopul de a reda activitatea musculară pelvina optimă;
  • reeducarea cu ajutorul electrostimularii: aplicarea de stimuli electrici externi, prin plasamentul unor electrozi în zona perineală, cu scopul de a obține contracția și tonifierea musculaturii pelvine slăbite.

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic este o metodă de recuperare medicală ce presupune utilizarea unui ansamblu de tehnici manuale, kinetoterapie și tehnici complexe de bandajare cu scopul de a dirija limfa către ganglionii limfatici funcționali. Dacă ne gândim că principala indicație a drenajului limfatic este apariția limfedemului și că principala cauză de apariție a acestuia este un blocaj, atunci este lesne de înțeles de ce dirijarea limfei, cu ajutorul unor tehnici manuale de specialitate, către gangiolii funcționali, este vitală pentru tratarea acestei afecțiuni.

Terapia Bowen

Terapia Bowen oferă o abordare holistică a pacientului, folosind o tehnică manuală neinvazivă prin care se accelerează procesul natural de autovindecare. Pornind de la ideea că organismul are toate resursele necesare pentru a se vindeca, Terapia Bowen se folosește de un set de mișcări delicate care stimulează anumite zone și puncte ale corpului, activând astfel memoria celulară a corpului și inducând o stare de relaxare totală. În acest sens, pacienții resimt încă de la prima ședința un efect de calmare, relaxare și liniște, propice pentru reechilibrarea funcțiilor organismului și începerea procesului de refacere și vindecare.

Terapia Mckenzie

Terapia Mckenzie urmărește identificarea cauzelor și tratarea durerilor de origine mecanică cauzate de structurile coloanei vertebrale.

Crioterapie

Crioterapia este un instrument de lucru specific al fizioterapiei prin care sunt efectuate aplicații externe asupra unor zone musculare afectate, cu o temperatura scăzută, între -2 și – 4 grade Celsius, cu scopul de a reduce inflamația sau edemul.

Stimulare electrică funcțională

Stimularea electrică funcțională (FES) este o metodă de recuperare medicală ce presupune aplicarea unor electrozi de suprafață pe zonele musculare cu probleme, cu scopul de a genera stimularea electrică a nervilor. Cu ajutorul neurostimulatorului, aparatul utilizat pentru transmiterea stimulilor electrici, se activează secvențial grupe de mușchi și se recrează mișcarea în acele cazuri în care această nu mai putea fi produsă în mod voluntar din cauza afectării sistemului nervos central.

Terapie manuală

Terapia manuală, ca parte a fizioterapiei, reprezintă o abordare terapeutică individualizată ce presupune evaluarea în detaliu a musculaturii, articulațiilor și țesuturilor nervoase. Terapia manuală are la bază concepte specifice de biomecanică și neuro-fiziologie, fiind un domeniu de graniță între specialități medicale precum fizioterapia/ kinetoterapia, medicină manuală, ortopedia și reumatologia.

Kinesiotaping

Kinesiotapingul este o terapie ce utilizează benzi elastice pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale sistemului muscular. Practic, prin aplicarea benzilor elastice confecționate din bumbac subțire, se va stimula întinderea pielii și, implicit, a mușchilor și articulațiilor, având un efect important de lifting și de detensionare a zonei afectate, precum și de reducere a durerii.

Reeducare posturală

Reducarea posturală este o metodă benefică și activă, ce utilizează tehnici ușoare și progresive de mobilizare asupra pacienților de orice vârstă, respectând capacitatea de efort a fiecăruia în parte, cu scopul de a restabili spațiul normal interarticular. În felul acesta sunt prevenite sau tratate dezechilibrele musculare, alinierea incorectă a corpului și compresia nervoasă, procese care ar conduce în timp la apariția durerilor și a sindroamelor de degenerare articulară.

Masaj terapeutic

Masajul, tehnică cunoscută și folosită încă din cele mai vechi timpuri, poate fi definit ca o prelucrare metodică a părților moi ale organismului: piele, țesut celular subcutanat, mușchi, vase limfatice și de sânge, nervi și organe, folosind procedee manuale sau mecanice cu scopul de a obține efecte fiziologice și terapeutice.

Utilizarea website-ului

Puteți utiliza informațiile de pe acest website în interes personal, fiind răspunzători în totalitate pentru acest lucru. Preluarea de date, informații sau fragmente de pe website se face doar prin precizarea sursei. Distribuirea articolelor pe canalele de social media este permisă doar prin preluarea directă a linkului de pe site și distribuirea să online, astfel încât să se poată preciza sursa. Este interzisă distribuirea textelor, articolelor, interviurilor de pe website cu copy-paste pe canalele de social media, fără precizarea sursei. În cazul în care doriți să preluați în totalitate un articol pentru publicarea pe alt website sau în reviste de specialitate, va rugăm să ne scrieți la adresa contact@terapiepentrumiscare.ro.

Este interzisă copierea, modifcarea, transmiterea, multiplicarea, alterarea, stocarea sau crearea de texte aidoma celor publicate pe website. Aceasta include și fișierele de tip text, imagini, animații sau concepții grafice cu scop informativ sau comercial.

Logo-ul companiei nu poate fi folosit în niciun context fără acordul și notificarea administratorului acestui website, nerespectarea acestei condiții pedepsindu-se conform legii.

Drepturi de autor asupra conținutului

Drepturile de proprietate intelectuală aferente textelor publicate pe acest website aparțin exclusiv administratorului, S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă S.R.L. Este strict interzisă copierea sau licențierea materialelor regăsite pe acest website: texte de descriere a serviciilor, articole, interviuri, oferte, grafice, logo.

Copierea, redistribuirea, decriptarea, spargerea de cod, blocarea în funcționare, violarea drepturilor de acces a oricărei părți componente a domeniului este strict interzisă. De asemenea, pentru a traduce în limbi străine informațiile, pentru a publica sau adapta anumite texte conținute în acest domeniu, trebuie să aveți acordul expres, în scris, al administratorului acestui website. (face excepție utilizarea în interes particular, în scopuri non-comerciale).

Dreptul de autor asupra conținutului acestui domeniu revine S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă SRL. Toate drepturile sunt rezervate, însă domeniul este public. Conținutul site-ului nu poate fi preluat, difuzat, vândut sau revândut decât cu acordul scris al S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă SRL.

Serviciile website-ului, de tip newsletter

Serviciile de tip newsletter, oferite prin e-mail, sunt în totalitate gratuite. Prin completarea formularului de înscriere la newsletter de pe website, precum și prin furnizarea adresei de e-mail în cadrul unor formulare completate la diverse evenimente sportive sau evenimente de profil, va exprimați acordul că această să fie folosită în vederea primirii unor newslettere periodice ce conțin informații, oferte, noutăți din cadrul centrului medical.

CCu toate acestea, va puteți exprimă dorința de a renunta la serviciul de newsletter oferit de website, urmărind instructiuile de la finalul fiecărui e-mail primit sau prin trimiterea unui e-mail la adresa: contact@terapiepentrumiscare.ro.

Publicitatea în cadrul serviciilor de tip newsletter           

Administratorul poate derula în orice moment campanii de publicitate și/sau promoții în orice secțiune a website-ului sau în cadrul newsletterelor. Spațiile și dimensiunea acestor campanii este agreată de echipa website-ului și nu necesită acordul utilizatorilor. De asemenea, acestea pot fi schimbate fără a necesita un anunț prealabil.

Drepturile administratorului

S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă S.R.L. își rezervă următoarele drepturi:

  • de a modifică conținutul website-ului, precum și conținutul paginii “Termeni și condiții”, fără a-i anunța pe utilizatori;
  • de a modifică prețurile serviciilor afișate pe site fără a-i anunța pe utilizatori;
  • de a modifică sau șterge temporar sau permanent conținutul website-ului, precum și conținutul paginii “Termeni și condiții” fără a-i anunța pe utilizatori;
  • de a modifică, șterge sau întrerupe orice software, serviciu sau promoție, așa cum sunt promovate pe acest website, în orice moment, fără a anunța;
  • de a modifică sau de a adaugă noi reguli și restricții în ceea ce privește conținutul website-ului, în orice moment;
  • de a modifică sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricărui serviciu, în orice moment fără un anunț prealabil.

Obligațiile administratorului

 

S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă S.R.L. are următoarele obligații:

 

  • să nu divulge datele utilizatorilor care și-au oferit aceste informații prin abonarea la newsletter către terțe persoane;
  • să comunice transparent și cu bună credință cu utilizatorii website-ului;
  • să ofere informații precise, valabile, utile, corecte, complete, adecvate, de încredere, nevirusate și cu caracter oportun atât a conținutului cât și a serviciilor conținute de acest website.

Limitarea responsabilității administratorului

S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă S.R.L. nu își asumă responsabilitatea pentru problemele tehnice ce pot apărea în timpul folosirii website-ului, dar nici pentru posibilele interpretări ale textelor și informațiilor ce pot apărea pe website-ul http://terapiepentrumiscare.ro/. De asemenea, administratorul acestui website nu își asumă responsabilitatea pentru pagubele de orice natură apărute ca urmare a informațiilor de pe acest website.

Linkuri către website-urile terților

Website-ul poate conține bannere și linkuri de trimitere către website-uri ale terțelor persoane juridice. Cu toate acestea, nu ne asumăm responsabilitatea pentru conținutul sau pentru disponibilitatea acestor website-uri. Includerea pe website-ului nostru a oricărui link către un site al unei terțe parți nu înseamnă că aprobăm, avizăm sau acceptăm responsabilitatea pentru acest site al unei terțe părți, conținutul sau utilizarea acestuia, sau utilizarea produselor sau serviciilor puse la dispoziție prin acesta.

Înțelegerea completă

Acești termeni și aceste condiții, împreună cu alte documente la care se face referire în înțelegere includ întreaga înțelegere dintre noi în legătură cu subiectul exprimat și înlocuiesc orice înțelegeri, aranjamente, angajamente sau propuneri anterioare, scrise sau orale. Orice explicație orală sau informare orală dată de vreuna dintre cele două părți nu poate altera interpretarea termenilor și a condițiilor. Prin acceptarea termenilor și condițiilor, nu v-ați bazat pe o altă reprezentare decât cea stipulată în această înțelegere și sunteți de acord că nu veți avea nicio cale de atac cu privire la orice falsă reprezentare ce nu a fost exprimată expres în această înțelegere.

Restricționarea accesului

Administratorul își rezervă dreptul de a interzice accesul utilizării website-ului fără notificare în prealabil.

Pentru mai multe informații sau lămurirea unor aspecte ce țin de Termenii și Condițiile enunțate, va invităm să ne contactați, folosind datele de contact menționate la rubrica “Contact” (http://terapiepentrumiscare.ro/contact/).

CONFIDENȚIALITATE ȘI INFORMAȚII PERSONALE

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice SC Terapie pentru Mișcare Liberă SRL are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Scopurile colectării datelor sunt marketing, reclamă și publicitate, statistică și servicii de comunicații electronice. Refuzul de a furniza datele va limită căile de comunicare și accesul la unele servicii ale site-ului.

Categoriile de date prelucrate de Societate sunt numele și prenumele, adresa de email și numărul de telefon în vederea stabilirii programărilor pentru serviciile oferite de centrul nostru. Datele prelucrate vor fi stocate în baze de date computerizate.

SC Terapie pentru Mișcare Liberă SRL se obligă să nu facă publică adresa de e-mail a utilizatorilor și să nu o dezvăluie unei terțe părți, dacă aceasta nu se află între partenerii agreați în mod expres, în afara cazului în care acest lucru este necesar pentru a respecta legea și/sau procedurile judiciare.

SC Terapie pentru Mișcare Liberă SRL nu răspunde de atacurile având ca scop furtul sau vandalismul și care ar putea conduce la dezvăluirea sau compromiterea datelor.

SC Terapie pentru Mișcare Liberă SRL nu-și asumă niciun fel de responsabilitate pentru situațiile în care utilizatorul își publică adresa sau orice alte date personale, din proprie inițiativă, într-un mesaj public, pe oricare dintre paginile site-ului.

Dacă utilizatorii site-ului trimit materiale nesolicitate, SC Terapie pentru Mișcare Liberă SRL își rezervă dreptul de a considera aceste materiale neconfidențiale și lipsite de protecția dreptului de autor. Astfel de materiale devin proprietatea SC Terapie pentru Mișcare Liberă SRL, libere de orice pretenții emise de o persoană sau un grup de persoane, putând fi utilizate în orice scop de către SC Terapie pentru Mișcare Liberă SRL, fără obligația de a acorda compensantii pentru utilizarea lor. Identitatea utilizatorilor nu va fi dezvăluită în cazul în care, prin informațiile postate, aceștia ar putea fi puși pericol.

Site-ul folosește „cookies” pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu conțin niciun fel de date personale ale utilizatorului și nu prezintă risc în cazul în care sunt interceptate de terțe părți. Dacă browser-ul este configurat să nu le accepte, anumite pagini pot să își piardă funcționalitatea parțial sau în totalitate.

Pe site pot fi prezente reclame și/sau legături către pagini ale unor terțe părți, inclusiv parteneri, furnizori de publicitate sau sponsori. Informațiile furnizate unor pagini externe nu se află sub controlul SC Terapie pentru Mișcare Liberă SRL și orice publicare a unor date personale pe alte pagini de pe Internet se face pe propriul risc.

SC Terapie pentru Mișcare Liberă SRL își rezervă dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli în orice moment. Orice modificare va fi făcută publică în această pagină și va intra efectiv în vigoare din momentul postării ei pe site

 

Informare GDPR – Protecția Datelor cu Caracter Personal:

În această notă de informare, găsiți răspunsuri concrete despre cum sunt colectate, stocate și prelucrate datele dumneavoastră personale. Dacă aveți o întrebare sau nelămurire, legată de aspectele prezentate ne puteti trimite intrebările dumnvoastră la contact@terapiepentrumiscare.ro.

Obiectivele noastre, în ordinea importanţei, privind această informare sunt următoarele:

  • Respectarea confidenţialităţii dumneavoastră și protejarea datelor cu caracter personal
  • Repectarea prevederilor Legale privind protecția datelor cu caracter personal
  • Înțelegerea de către dumnvoastră a modului de cum vă sunt colectate, stocate și prelucrate datele și a felului de a vă proteja aceste date, pentru a respecta prevederile legale și pentru a servi interesului nostru legitim (comunicări de marketing, informări clienți, obligații legale)
  1. Cum ne contacţati:

Datele sunt colectate și prelucrate de SC Terapie pentru Mișcare Liberă SRL, CUI 36186908, Reg. Com J40/8112/2016, cu Adresa: Bd. Mărășești 21-23, sector 4, București reprezentată legal prin Goga Ioan-Bogdan în calitate de Administrator, contact@terapiepentrumiscare.ro / 0729320830

 

  1. Ce acoperă nota noastră de informare:
  • Notă publicată la 25.05.2018
  • Această notă de informare produce efecte de la data actualizării
  • Nota se aplică site-ului terapiepentrumiscare.ro

 

  1. Ce date, de ce și cum le prelucrăm:
  • Colectăm email-ul dvs pentru comunicări în scopuri de informare/formare profesională de tip Newsletter
  • Atunci când faceţi o programare folosind formularul online, noi colectăm numele, prenumele, numărul de telefon și adresa de email pentru a vă rezerva locul și pentru a vă contacta în vederea finalizării procesului de programare
  • Atunci când faceţi o cerere de abonare, noi vă vom colecta datele de facturare numai în scopul respectării prevederilor legale privind emiterea facturilor proformă și fiscală

 

  1. Ȋn ce scop și cum vă prelucrăm datele oferite online, telefonic sau în mod direct:
  • Datele sunt prelucrate doar dacă există un interes legitim, un consimţământ explicit sau dacă există o obligaţie legală
  • Prelucrăm datele primite de la dvs. pentru facturare folosind platforma WordPress si Mailchimp.com
  • Prelucram datele primite de la dvs. pentru informări publicitare sau campanii de marketing utilizând aplicaţia de web email WEBMAIL.TERAPIEPPENTRUMISCARE.RO
  • Prelucrăm datele primite de la dvs. în urma consimţământului explicit pentru a stabili un program de recuperare adecvat, conform specificaţiilor specialiștilor
  • Atunci când postați comentarii, platforma wordpress reține adresa de email în scopul notificării pe email atunci când primiți răspuns sau în scopul de a vă răspunde pe email dacă ne puneți o întrebare
  • Datele colectate pot fi prelucrate în scopuri de interes legitm pentru a crea statistici care să ne permită să dezvoltăm noi produse, să aducem anumite ajustări, sa luăm decizii de business mai bune sau să îndeplinim așteptările clienților sau potențialilor clienți la standarde cât mai înalte.

 

  1. Cine este responsabil pentru colectarea și prelucrarea datelor dvs personale:
  • Noi suntem responsabili pentru colectarea și prelucrarea datelor personale
  • Noi decidem cum și de ce sunt prelucrate datele personale
  • Responsabilul pentru protecția datelor cu caracter personal este Ioana Ciobanu, ciobanu@terapiepentrumiscare.ro/0726462050

 

  1. De la cine și cum colectam datele dvs. personale:
  • Datele sunt colectate direct de la dumneavoastră prin telefon
  • Datele sunt colectate direct de la dumneavoastră prin intermediul email-ulrilor pe care ni le trimiteți
  • Datele sunt colectate de la dumenavoastră prin intermediul formularelor web (formularul de programare și de abonare newsletter)
  • Datele sunt colectate indirect, în momentul în care altcineva face o programare pentru dumneavoastră
  • Furnizarea datelor de către dumneavoastră este permisă și voluntară
  • Dacă nu reușiți să ne furnizați datele dumneavoastră personale și această furnizare este voluntară, atunci acest lucru nu vă poate afecta

 

  1. Care sunt temeiurile noastre legale pentru prelucrarea datelor dumneavoastră personale?
  • Noi procesăm numai date personale nesensibile
  • Temeiul legal pentru prelucrarea datelor dumneavoastră personale “nesensibile” este: consimţământul dumneavoastră, o cerere de la dvs. în vederea unei programări, solicitarea justificând prelucrarea datelor dvs.; necesitatea respectării unei obligații legale la care suntem supuși.
  • Prelucram datele dumneavoastră personale pe baza unor interese care sunt: legitime, legale, reale, transparente și prezente.
  • Interesele noastre legitime pot fi înlăturate de: interesele și drepturile dumneavoastră fundamentale
  • Vă protejam în mod adecvat interesele, drepturile și libertățile.
  • Vă oferim explicații detaliate (acest document) care explica faptul că interesul nostru legal și legitim are prioritate față de interesele dumneavoastră sau drepturile și libertățile fundamentale, fără însă a le încălca
  • Temeiul legal pentru prelucrarea datelor dumneavoastră personale „sensibile” este că prelucrarea se referă numai la datele cu caracter personal care pe care le faceți publice în mod evident (exemplu: postați dumneavoastră anumite comentarii pe website)
  • Noi nu colectăm, nu stocăm și nu prelucram în niciun fel date personale sensibile

 

  1. In ce situatii colectăm și prelucrăm datele dumneavoastră?
  • Atunci când vă abonați la newsletter
  • Atunci când trimitem comunicări de marketing (e-mail sau telefonic)
  • Atunci când solicitați o programare prin intermediul site-ului

 

  1. Despre scopurile pentru care prelucrăm date personale
  • Prelucram datele dumenavoastră personale pentru scopurile descrise la punctul 3
  • Scopurile noastre, pentru care prelucrăm date personale sunt reale, prezente și legitime
  • Nu vă prelucrăm datele dvs. personale în scopuri secundare care sunt incompatibile cu scopurile principale pentru care datele dvs. personale sunt colectate inițial; fără consimțământul dvs. prealabil, fără să existe un interes legitim în acest sens și fără un temei juridic
  • Vă informăm că nu colectăm și prelucrăm date care sunt incompatible cu scopul enunțat

 

  1. Cât timp păstrăm datele dumneavoastră?
  • Limităm durata de stocare a datelor dvs. personale la ceea ce este necesar pentru scopurile noastre de procesare enunțate
  • Ștergem datele dvs. personale într-un interval de timp specificat: Ştergem datele dumneavoastră la o lună după încetarea tratamentului sau colaborării cu noi
  • Ștergem datele dumneavoastră la momentul la care ne solicitați acest lucru, cu excepția datelor a căror furnizare și prelucrare este impusă de o prevedere legală, pe care le ștergem în termenul prevăzut de lege pentru aceasta (datele de facturare în 5 ani/datele medicale în 5 ani)
  • În cazul în care păstrarea datelor dvs. personale este necesară în scopurile specificate de lege, putem păstra în continuare datele dvs. Personale

 

  1. Dezvăluim datele dvs. personale?
  • Datele dvs. sensibile nu vor fi dezvăluite de terți
  • Nu colectăm și nu prelucrăm și nu oferim date sensibile către terți
  • Datele dumnevoastră personale nesensibile pot fi procesate de terți cu care avem o relație contractuală în scopuri care servesc interesului nostru legitim sau legal: Google Analytics – aplicație pentru statistici
  • Parte din datele dumneavoastră personale pot fi prelucrate sau transmise și pot fi prelucrate de către furnizori interni cu care avem o relație contractualulă pentru a vă putea oferi serviciile Terapie pentru Mișcaredupă cum urmează, numai în scopurile menționate mai jos pe următoarele categorii:
  • Servicii de contabilitate și juridice (nume, prenume, adresa, serie și buletin)
  • Servicii de facturare (nume, prenume, adresa, serie și buletin)
  • Servicii de trimite SMS: numărul de telefon
  • Servicii newsletter: adresa de e-mail
  • Servicii de procesare plăți online – nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, adresă
  • Servicii de statistică online (Google Analytics și Facebook Pixel Code): acțiuni pe website, durata unei vizite, pagini vizitate, achiziții, ip). În aceste servicii nu sunt colectate date personale precum nume și prenume ci aplicațiiile stochează și prelucrează numai acțiuni
  • Servicii de comentarii: nume și adresă de email

 

  1. Sunt datele dumneavoastră în siguranţă?
  • Vă ținem în siguranță datele personale, cu măsuri tehnice corespunzătoare, cu măsuri organizatorice adecvate, cu un nivel adecvat de securitate împotriva prelucrării neautorizate, împotriva prelucrării ilegale, împotriva pierderii accidentale sau ilegale, împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, împotriva daunelor accidentale sau ilegale
  • Dacă avem un grad de certitudine rezonabil că s-a produs o încălcare a securității prelucrării datelor dvs. personale, atunci raportăm incidentul de securitate către managementul companiei noastre și desemnăm o persoană responsabilă pentru: a analiza dacă încălcarea securității poate avea efecte nefavorabile pentru dvs., a informa personalul relevant din organizația noastră, a determina în ce măsură este necesară notificarea Autorității de Supraveghere cu privire la incidentul de securitate, și stabili dacă este necesar să vă comunicăm informații despre incidentul de Securitate
  • Investigăm incidentul de securitate dacă este cazul și încercăm să împiedicăm ca incidentul de securitate să ducă la: distrugerea accidentală sau ilegală a datelor personale, pierderea accidentală sau ilegală a controlului datelor cu caracter personal, pierderea accidentală sau ilegală a accesului la datele cu caracter personal, alterarea accidentală sau ilegală a datelor cu caracter personal, divulgarea neautorizată a datelor cu caracter personal, sau acces neautorizat la datele cu caracter personal
  • Depunem toate eforturile pentru atenuarea riscului imediat de producere a unui prejudiciu
  • Vă informăm despre încălcarea securității dacă încălcarea este susceptibilă să ducă la un risc ridicat pentru drepturile și libertățile dumneavoastră, cât mai repede posibil, prin canale de contact adecvate, de ex. prin e-mail, SMS, bannere proeminente pe site-ul nostru
  • Nu suntem obligați să vă informăm direct dacă: am luat măsuri pentru a face ca datele dvs. personale să fie incomprehensibile oricărei persoane care nu este autorizată să le acceseze, imediat după incidentul de securitate, am luat măsuri pentru a ne asigura că riscul ridicat pentru drepturile și libertățile dvs. nu mai este posibil să se producă sau ar implica eforturi disproporționate. Într-un astfel de caz, vă vom informa prin intermediul rețelelor publice

 

  1. Suntem certificaţi și am aderat la un cod de conduită?
  • Nu folosim un organism de certificare autorizat pentru a certifica faptul că respectăm legea, pentru simplul motiv în România, la această dată, nu există încă un astfel de organism certificat
  • Nu am aderat la un cod de conduită aprobat, care demonstrează că respectăm legea când procesăm datele dvs. personale, pentru simplul motiv nu exista, încă, un astfel de cod aprobat de Autoritatea de Supraveghere din România. De îndată ce acest cod va fi în vigoare, vom adera la principiile sale.

 

  1. Care sunt drepturile dumneavoastră?
  • Vă respectam drepturile care privesc protecția datelor dumneavoastră personale
  • Aveți dreptul să solicitați abonarea sau dezabonarea la newsleter (materiale de content marketing, informări de marketing, etc)
  • Aveți dreptul de acces la datele dvs. personale
  • În cazul în care solicitați să confirmăm dacă prelucrăm sau nu datele dvs. personale, atunci suntem obligați să confirmăm că noi prelucrăm sau nu datele dvs. personale
  • Dreptul dvs. de a obține confirmarea de la noi că prelucrăm (sau nu prelucrăm) datele dvs. personale
  • Nu include date anonime
  • Include doar datele personale care vă privesc
  • Include date pseudonime care pot fi în mod clar legate de dvs.
  • Suntem obligați să vă dam acces la datele dvs. dacă solicitați să confirmăm dacă prelucrăm sau nu datele dvs. personale, dacă noi prelucrăm datele dvs. personale și dacă solicitați accesul la ele
  • Trebuie să vă furnizăm o copie a datelor dvs. personale dacă solicitați să confirmăm dacă prelucrăm sau nu datele dvs. personale, dacă noi prelucrăm datele dvs. personale și dacă solicitați o copie a datelor
  • Aveți dreptul la informațiile privind garanțiile pe care le-am implementat pentru transferul datelor dvs. personale către o țară care este în afara UE și SEE dacă solicitați să confirmam daca prelucram sau nu datele dvs. personale și daca vă transferăm datele dvs. personale într-o țară care este în afara UE și SEE
  • Aveți dreptul la rectificarea datelor dvs. personale
  • Trebuie să rectificăm datele dvs. personale dacă prelucrăm datele dvs. personale, dacă acestea sunt inexacte și dacă solicitați rectificarea acestora. k) Trebuie să completăm datele dvs. personale dacă le prelucrăm, dacă sunt incomplete și dacă solicitați o completare a datelor dvs. personale. Menționăm că trebuie să comunicăm rectificarea datelor dvs. personale destinatarilor datelor dvs. personale (dacă există)
  • Nu comunicăm rectificarea datelor dvs. personale destinatarilor datelor dvs. personale în cazul în care comunicarea către destinatar este imposibilă sau implică un efort nejustificat.
  • Aveți dreptul la ștergerea datelor dvs. personale:
  • Trebuie să ștergem datele dvs. personale fără întârzieri nejustificate, dacă: solicitați ștergerea datelor dvs. personale, prelucrăm datele dvs. personale, datele dvs. personale nu sunt necesare scopurilor noastre de prelucrare a datelor dvs. personale
  • Trebuie să ștergem datele dvs. personale fără întârzieri nejustificate dacă solicitați ștergerea datelor dvs. personale, și prelucrăm datele dvs. personale, vă retrageți consimțământul pe care se bazează prelucrarea datelor dvs. personale, și nu există un alt temei juridic pentru prelucrarea acestora
  • Trebuie să ștergem datele dvs. personale fără întârzieri nejustificate dacă: solicitați să obțineți ștergerea datelor dvs. personale, și prelucrăm datele dvs. personale, prelucrarea datelor dvs. personale este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini pe care o îndeplinim în interes public, prelucrarea datelor dvs. personale este necesară în cadrul exercitării unei autorități oficiale cu care este învestit, prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime pe care le urmărim, sau prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime pe care o terță parte le urmărește, obiectați la prelucrarea de către noi a datelor dvs. personale, prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal are un motiv legitim care nu prevalează asupra obiecției dvs
  • Trebuie să ștergem datele dvs. personale fără întârzieri nejustificate dacă solicitați ștergerea datelor dvs. personale, sau prelucrarea datelor dvs. personale este ilegală
  • Trebuie să ștergem datele dvs. personale fără întârzieri nejustificate dacă solicitați ștergerea datelor dvs. personale și datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale care ne revine în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern al unui stat membru.
  • Trebuie să ștergem datele dvs. personale fără întârzieri nejustificate dacă solicitați ștergerea datelor dvs. personale, și datele dvs. personale au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale
  • Trebuie să comunicăm ștergerea datelor dvs. personale destinatarilor către care le dezvăluim (dacă există)
  • Nu comunicăm ștergerea datelor dvs. personale destinatarilor către care le dezvăluim, în cazul în care comunicarea către destinatar este imposibilă sau implică un efort disproporționat
  • Aveți dreptul să obțineți de la noi restricționarea prelucrării datelor dvs. personale. Dreptul dvs. de a obține restricții privind prelucrarea datelor dvs. personale: nu include date anonime, include datele personale care vă privesc. include date pseudonime care pot fi în mod clar legate de dvs. Trebuie să restricționăm prelucrarea datelor dvs. personale pentru o perioadă, în scopul de a verifica exactitatea datelor dvs. personale dacă solicitați să obțineți restricțicționarea prelucrării datelor dvs. personale și contestați exactitatea datelor dvs. personale
  • Trebuie să restricționăm prelucrarea datelor dvs. personale dacă: solicitați să obțineți restricționarea prelucrării datelor dvs. personale și prelucrarea datelor dvs. personale este ilegală și vă opuneți ștergerii datelor dvs. personale – Trebuie să restricționăm prelucrarea datelor dvs. personale dacă, solicitați să obțineți restricționarea prelucrării datelor dvs. personale nu avem nevoie de datele dvs. personale în scopul prelucrării noastre, solicitați datele dvs. personale pentru a stabili o reclamație legală sau, solicitați datele dvs. personale pentru a vă exercita o plângere legală sau, aveți nevoie de datele dvs. personale pentru a vă apăra împotriva unei plângeri legale
  • Dacă prelucrăm datele dvs. personale în scopuri de marketing direct, inclusiv profilul complet automatizat (în măsura în care este legată de un astfel de marketing direct), aveți dreptul să obiectați cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale în acest scop
  • Dreptul dvs. de a obiecta la prelucrarea datelor dvs. personale în scopuri de marketing direct este un drept pe care îl aveți în orice moment, nu include date anonime, include datele personale care vă privesc, nu include date personale care nu vă privesc, include date pseudonime care pot fi în mod clar legate de dvs – Dacă obiectați la prelucrarea datelor dvs. personale în scopuri de marketing direct, atunci trebuie să omitem prelucrarea datelor dvs. personale în acest scop – Dacă vă procesăm datele dvs. personale în scopuri de marketing direct, inclusiv profilarea (în măsura în care este legată de un astfel de marketing direct), atunci trebuie să vă aducem la cunoștință, în mod explicit, acest drept, cel mai târziu la momentul primei comunicări cu dvs. și trebuie să vă prezentăm acest drept în mod clar și separat de orice altă informație

 

  1. Cum vă puteţi exercita drepturile?
  • Vă invităm să comunicați cu noi despre exercitarea drepturilor dvs. privind protecția datelor dvs. personale
  • Acceptăm numai solicitări scrise, deoarece nu putem face față solicitărilor verbale imediat, fără să analizăm mai întâi conținutului cererii și fără să vă identificăm mai întâi
  • Cererea dvs. trebuie să conțină o descriere detaliată și precisă a dreptului pe care doriți să-l exercitați
  • Trebuie să ne furnizați o copie a unui document de identificare pentru a vă confirma identitatea ca, de exemplu un carnet de identitate sau un pașaport
  • Orice alte date conținute în copia documentului de identificare, cum ar fi o fotografie sau orice alte caracteristici personale, pot fi mascate
  • Nu vom accepta alte mijloace de a vă asigura identitatea, mai ales în situația în care doriți să vă furnizăm datele pe care le deținem, pentru că am risca să transmitem datele dumneavoastră către persoane neidentificate sau neavizate
  • Dacă doriți să propuneți alternative, le vom evalua de la caz la caz
  • Folosirea informațiilor din documentul dvs. de identificare este limitată la activitatea de confirmare a identității dvs. și nu va genera o stocare a datelor dvs. personale mai mult decât este necesar în acest scop
  • Puteți trimite solicitarea dvs. referitoare la protecția datelor dvs. personale la contact@terapiepentrumiscare.ro
  • Am desemnat o persoană responsabilă de tratarea cererilor dvs. referitoare la protecția datelor dvs. Personale
  • Am implementat politici care ne asigură faptul că o cerere privind protecția datelor dvs. personale este recunoscută, soluționată în termenele prevăzute de lege
  • Vă informăm despre modul în care ne ocupăm de cererea dvs. (prin care vă exercitați drepturile) cu privire la protecția datelor dumneavoastră personale în 30 de zile de la data primirii cererii
  • Aveți dreptul să depuneți plângeri trimiţându-le la contact@terapiepentrumiscare.ro
  • Puteți mandata o organizație să depună o plângere în numele dvs. la o autoritate de supraveghere
  • Autoritatea de supraveghere trebuie să vă informeze într-un termen rezonabil cu privre la progresul plângerii și rezultatul plângerii
  • Aveți dreptul de a exercita o cale de atac judiciară în UE și în SEE împotriva: unui operator, unui împuternicit și unei Autorități de Supraveghere
  • Puteți mandata o organizație să exercite, în numele dvs., dreptul la o cale de atac judiciară, la o despăgubire pentru un prejudiciu rezultat că urmare a unei încălcări a legii privind protecția datelor cu caracter personal

 

  1. Puteţi alege setările de confidenţialitate?
  • În acest moment colectăm numai datele care servesc intereselor legitime sau legale
  • În prezent nu puteți să optați pentru ca datele dumnevooastră să fie prelucrate în alt mod decât o facem în acest moment, insă acceptăm sugestiile dumneavoastră

 

  1. Veţi fi informat privind schimbările policitii de confidenţialitate?
  • Dacă ne schimbăm politica de confidențialitate, vom publica o nouă versiune a acesteia pe website.

 

  1. Explicații cu privire la termenii și expresiile utilizate în această notă de informare
  • Toţi termenii şi expresiile folosite în această Notă de Informare vor avea înţelesul dat mai jos, cu excepţia cazului în care se prevede altfel în cuprinsul acestei note cu  date cu caracter personal înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoană vizată”)
  • O persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi: nume, număr de identificare, date de localizare, identificator online, identitatea fizică/fiziologică/genetică/psihică/economică/culturală/socială a unei persoane fizice
  • Datele personale sensibile sunt – conform GDPR – numite categorii speciale de date personale
  • Noi nu colectăm, nu dezvăluim și nu prelucrăm date personale sensibile
  • Datele personale sunt sensibile dacă prelucrarea acestor date personale dezvăluie: originea rasială/etică/politică, credințele religioase/filosofice, apartententa la un sindicat, datele genetice/biometrice, date care vizează starea de sănătate, date care vizează orientarea sexuală a unei persoane fizice.
  • Datele personale obișnuite sunt – în GDPR: Nu există o listă exhaustivă a acestor date cu caracter personal
  • Pseudonimizarea Datelor Personale înseamnă prelucrarea datelor cu caracter personal într-un asemenea mod încât acestea să nu mai poată fi atribuite unei anume persoane vizate fără a se utiliza informații suplimentare, cu condiția că aceste informații suplimentare să fie stocate separat și să facă obiectul unor măsuri de natură tehnică și organizatorică care să asigure neatribuirea respectivelor date cu caracter personal unei persoane fizice identificate sau identificabile.
  • Prelucrare semnifică orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi: colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, alterarea, extragerea, consultarea, utilizarea, ștergerea sau distrugerea.
  • Restrictionarea prelucrării înseamnă marcarea datelor personale stocate cu scopul de a limita prelucrarea acestora în viitor
  • Scopul prelucrării înseamnă motivul pentru care este realizată prelucrarea datelor personale
  • Profilarea (Profilul Automat) trebuie să fie o formă automată de prelucrare, ce include
  • Prelucrare exclusiv automată (la care face referire Art. 22 din GDPR) și
  • Prelucrare parțial automată (dacă o persoană fizică este implicată în prelucrarea datelor personale nu înseamnă neapărat că prelucrarea nu constituie profilare) trebuie să fie efectuată cu privire la datele cu caracter personal și obiectivul profilării trebuie să fie acela de a evalua aspectele personale legate de o persoană fizică, în special de a analiza sau de a face previziuni despre persoane.
  • Rețineți că simpla evaluare sau clasificare a persoanelor în mod automat pe baza unor caracteristici cum ar fi vârsta, sexul și înălțimea acestora ar putea fi considerate profilare automată, indiferent de scopul predictiv.
  • Decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată:
  • înseamnă luarea unor decizii prin mijloace tehnologice fără implicare umană;
  • prelucrarea automată se bazează pe datele cu caracter personal furnizate direct de persoanele în cauză (cum ar fi răspunsurile la un chestionar); sau observate cu privire la persoane (cum ar fi datele privind locația, colectate prin intermediul unei aplicații) sau derivate sau deduse, cum ar fi profilul persoanei care a făcut anumite achiziții ,pot fi realizate cu sau fără profilare; profilarea poate avea loc fără a lua decizii automate.
  • Operator înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritate publică, agenție sau alt organism care, singur sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci când scopurile și mijloacele prelucrării sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prevăzute în dreptul Uniunii sau în dreptul intern.
  • Împuternicit înseamnă persoană fizică sau juridică, autoritate publică, agenție sau alt organism care prelucrează datele cu caracter personal în numele și pe seama operatorului.
  • Destinatar înseamnă persoană fizică sau juridică, autoritate publică, agenție sau alt organism căreia (căruia) îi sunt divulgate datele cu caracter personal, indiferent dacă este sau nu o parte terță. Cu toate acestea, autoritățile publice cărora li se pot comunica date cu caracter personal în cadrul unei anumite anchete în conformitate cu dreptul Uniunii sau cu dreptul intern nu sunt considerate destinatari; prelucrarea acestor date de către autoritățile publice respective respectă normele aplicabile în materie de protecție a datelor, în conformitate cu scopurile prelucrării.
  • Parte Terță înseamnă o persoană fizică sau juridică, autoritate publică, agenție sau organism altul decât persoana vizată, operatorul, persoană împuternicită de operator și persoanele care, sub directa autoritate a operatorului sau a persoanei împuternicite de operator, sunt autorizate să prelucreze date cu caracter personal.
  • Reprezentant înseamnă o persoană fizică sau juridică stabilită în Uniune, desemnată în scris de către operator sau persoană împuternicită de operator în temeiul articolului 27, care reprezintă operatorul sau persoană împuternicită în ceea ce privește obligațiile lor respective care le revin în temeiul prezentului regulament.
  • Autoritate de supraveghere înseamnă o autoritate publică independentă instituită de un stat membru în temeiul articolului 51 GDPR.
  • Reguli corporatiste obligatorii înseamnă politicile în materie de protecție a datelor cu caracter personal care trebuie respectate de un operator sau de o persoană împuternicită de operator stabilită pe teritoriul unui stat membru, în ceea ce privește transferurile sau seturile de transferuri de date cu caracter personal către un operator sau o persoană împuternicită de operator în una sau mai multe țări terțe în cadrul unui grup de întreprinderi sau al unui grup de întreprinderi implicate într-o activitate economică comună.
  • Scutul de confidențialitate UE-SUA (Privacy Shield): Cadrul UE – SUA Privacy Shield a fost pus la punct de către Departamentul de Comerț al SUA și Comisia Europeană pentru a oferi companiilor de pe ambele părți ale Atlanticului un mecanism pentru a se conforma cerințelor de protecție a datelor atunci când transferă date cu caracter personal din Uniunea Europeană către Statele Unite în sprijinul comerțului transatlantic. La 12 iulie 2016 Comisia Europeană a aprobat cadrul UE-SUA Privacy Shield ca fiind adecvat pentru a permite transferul de date în conformitate cu legislația UE.
  • Deciziile de Adecvare ale Comisiei: Comisia Europeană are competența de a determina, pe baza articolului 45 GDPR, dacă o țară din afara UE oferă un nivel adecvat de protecție a datelor, fie prin legislația internă, fie prin angajamentele internaționale pe care le-a încheiat. Efectul unei astfel de decizii este că datele cu caracter personal pot proveni din SEE (UE și Norvegia, Liechtenstein și Islanda) în acea țară terță, fără a fi necesară nicio altă măsură de protecție.
  • Comisia Europeană a recunoscut, până în prezent, un nivel de protecție adecvat, pentru Andorra, Argentina, Canada (organizațîi comerciale – PIPEDA), Insulele Feroe, Guernsey, Israel, Insula Man, Jersey, Noua Zeelandă, Elveția, Uruguay și SUA (limitată la cadrul Privacy Shield).
  • Încălcarea securitățîi datelor cu caracter personal înseamnă o încălcare a securitățîi care duce, în mod accidental sau ilegal, la distrugerea, pierderea, modificarea, sau divulgarea neautorizată a datelor cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod, sau la accesul neautorizat la acestea.
  • Întreprindere înseamnă o persoană fizică sau juridică ce desfășoară o activitate economică, indiferent de forma juridică a acesteia, inclusiv parteneriate sau asociații care desfășoară în mod regulat o activitate economică.
  • Grup de întreprinderi înseamnă o întreprindere care exercită controlul și întreprinderile controlate de aceasta;
  • Organizație internațională înseamnă o organizație și organismele sale subordonate reglementate de dreptul internațional public sau orice alt organism care este instituit printr-un acord încheiat între două sau mai multe țări sau în temeiul unui astfel de acord.