Identitatea firmei şi descrierea serviciilor

 

S.C. Terapie pentru Mişcare Liberă S.R.L.

CUI 36186908

J40/8112/2016

Sediu: Blvd. Mărăşeşti nr. 21-23, parter – cam. 2, etaj 2 – cam. 9, 10 şi 12, sector 4, Bucureşti, cod postal: 040251

ING BANK

Cont: RO11INGB0000999908747106

Website-ul http://terapiepentrumiscare.ro/ este administrat si intretinut de S.C. Terapie pentru Miscare Libera S.R.L., institutie juridica prin care functioneaza centrul de fizioterapie “Terapie pentru Miscare”. In cadrul centrului de fizioterapie sunt oferite urmatoarele servicii: evaluare musculo-scheletala, evaluare globala posturala, terapie tridimensionala dupa principiile Schroth, osteopatie, drenaj limfatic, stimulare electrica functionala, kinetoterapie, kinesiotaping, crioterapie, terapia McKenzie, terapia Vojta, reeducare uroperineala, fizioterapie, terapia Bowen, terapie manuala, reeducare posturala si masaj terapeutic. De asemenea, acest website reprezinta o platforma online de prezentare a centrului de fizioterapie, a serviciilor pe care le ofera si a tarifelor pe care le practica, precum si informatii utile despre prevenirea sau tratarea anumitor afectiuni prin serviciile oferite.

In aceasta politica, orice referire la “administratorul” acestui website face referire la S.C. Terapie pentru Miscare Libera S.R.L., orice referire la website, face referire la http://terapiepentrumiscare.ro/, iar orice referire la centru de fizioterapie face referire la cabinetul de fizioterapie Terapie pentru Miscare.

 

Acceptarea acestor termeni

 

Accesul si utilizarea website-ul http://terapiepentrumiscare.ro/ se supuse unor Termeni si Conditii, ce vor fi prezentati in continuare. Prin utilizarea website-ului va exprimati acordul ca acceptati termenii, conditiile si disclaimerele din aceasta pagina. Persoanele care nu accepta Termenii si Conditiile sunt invitate sa paraseasca website-ul si sa inceteze utilizarea sa. Este strict interzisa folosirea acestui website in scopuri ilegale.

 

Definirea unor termeni

Descrierea termenilor folositi in practica centrului de fizioterapie se face in rubricile special dedicate de pe website. Pentru a preveni eventualele neintelegeri, descriem mai jos termenii ce pot fi interpretati:

Fizioterapie – stiinta care studiaza mecanismele de actiune a factorilor fizici (masaj, exercitiu fizic regulat, apa, caldura, lumina sau electricitatea) asupra organismului, cu scopul de a preveni sau trata anumite afectiuni. Astfel, fizioterapia cuprinde urmatoarele proceduri: electroterapia (stimularea electrica functionala), laserterapia, terapia cu ultrasunet, terapia manuala, reeducarea posturala si masajul terapeutic.

Fizioterapeut – evalueaza, planifica si implementeaza programe de reabilitare care imbunatatesc sau restabilesc functiile motorii umane, maresc capacitatea de miscare, calmeaza durerile si trateaza ori previn problemele fizice asociate cu leziuni, boli si alte deficiente. Acesta aplica o gama larga de terapii fizice si tehnici, cum ar fi miscarea, ultrasunetele, laserul si alte tehnici similare.

Evaluarea musculo-scheletala – se realizeaza in cadrul primei intalniri cu pacientul, cand fizioterapeutul ii va aplica acestuia o serie de teste pentru a analiza aspectele legate de functionarea corecta a muschilor si articulatiilor corpului. In functie de aceasta analiza si de anamneza pacientului, se vor determina problemele/ afectiunile musculo-scheletale pe care acesta le are, urmand a i se recomanda un program de fizioterapie personalizat. De regula, evaluarea musculo-scheletala dureaza aproximativ 40 de minute, restul timpului fiind dedicat terapiilor recomandate.

Terapia dupa princiile Schroth

Terapia tridimensionala dupa principiile Schroth reprezinta o metoda de recuperare medicala utilizata in tratarea scoliozei, printr-un complex de exercitii de respiratie si contractii musculare, ce au ca scop final indreptarea coloanei si ameliorarea acestei afectiuni. De asemenea, sunt utilizate tehnici precum autoelongatia coloanei, respiratia tridimensionala, tonifierea si stretchingul musculaturii in pozitia maxima corectiva, exercitii ce vizeaza corectarea posturii scoliotice si obtinerea unei imagini corporale normale, precum si ameliorarea afectiunii. Terapia este personalizata in cadrul sedintei de evaluare initiala, in functie de tipul de curbura scoliotica a fiecarui pacient.

Terapia Vojta

Terapia Vojta este o metoda de recuperare aplicata persoanelor care sufera de afectiuni ale sistemului nervos central si ale aparatului locomotor si presupune aplicarea de stimuli externi, prin tehnici speciale, cu scopul de a provoca mecanisme de locomotie reflexa. Practic, stimulii externi activeaza modele de miscare innascute, reusind sa activeze intreg sistemul locomotor. Terapia poate fi utilizata in cazul adultilor cu scopul de a folosi din nou modelele de miscare care candva au fost dobandite.

Osteopatie

Osteopatia este o metoda moderna de diagnostic si tratament ce presupune abordarea holistica a corpului uman, in toata complexitatea sa, mergand pe principiul conform caruia organismul se recupereaza pe baza legaturii dintre fortele exterioare si cele interioare ale fiecarei persoane in parte. Osteopatia foloseste tehnici manuale blande, non-invazive si nedureroase pentru depistarea tulburarilor patologice ale biomecanicii corpului, organelor si tesuturilor, cu scopul de a indeparta blocajele existente in organism si de a restabili mobilitatea lor. O atentie deosebita in osteopatie, o reprezinta sistemul craniosacral. Acest sistem are un rol fundamental in buna desfasurare a intregii activitati a organismului. Astfel, terapia craniosacrala (cuprinsa in osteopatie) reda organismului functionabilitatea fiziologica.

Reeducare uroperineala

Reeducarea uroperineala este o terapie ce utilizeaza doua tehnici principale cu scopul de a reda tonicitatea musculaturii perineului in cazul pacientilor care manifesta incontinenta urinara:

 • reeducarea functionala a planseului pelvin: exercitii ce presupun efectuarea unor serii de contractii a musculaturii perineale, avand un timp variat de contractie in functie de fiecare persoana, in diferite posturi indicate de specialist, cu scopul de a reda activitatea musculara pelvina optima;
 • reeducarea cu ajutorul electrostimularii: aplicarea de stimuli electrici externi, prin plasamentul unor electrozi in zona perineala, cu scopul de a obtine contractia si tonifierea musculaturii pelvine slabite.

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic este o metoda de recuperare medicala ce presupune utilizarea unui ansamblu de tehnici manuale, kinetoterapie si tehnici complexe de bandajare cu scopul de a dirija limfa catre ganglionii limfatici functionali. Daca ne gandim ca principala indicatie a drenajului limfatic este aparitia limfedemului si ca principala cauza de aparitie a acestuia este un blocaj, atunci este lesne de inteles de ce dirijarea limfei, cu ajutorul unor tehnici manuale de specialitate, catre gangiolii functionali, este vitala pentru tratarea acestei afectiuni.

Terapia Bowen

Terapia Bowen ofera o abordare holistica a pacientului, folosind o tehnica manuala neinvaziva prin care se accelereaza procesul natural de autovindecare. Pornind de la ideea ca organismul are toate resursele necesare pentru a se vindeca, Terapia Bowen se foloseste de un set de miscari delicate care stimuleaza anumite zone si puncte ale corpului, activand astfel memoria celulara a corpului si inducand o stare de relaxare totala. In acest sens, pacientii resimt inca de la prima sedinta un efect de calmare, relaxare si liniste, propice pentru reechilibrarea functiilor organismului si inceperea procesului de refacere si vindecare. Tinand cont de tehnicile folosite, Terapia Bowen este considerata cea mai puternica metoda de insanatosire, fara efecte adverse si fara durere.

Terapia Mckenzie

Terapia Mckenzie urmareste identificarea cauzelor si tratarea durerilor de origine mecanica cauzate de structurile coloanei vertebrale.

Crioterapie

Crioterapia este un instrument de lucru specific al fizioterapiei prin care sunt efectuate aplicatii externe asupra unor zone musculare afectate, cu o temperatura scazuta, intre -2 si – 4 grade Celsius, cu scopul de a reduce inflamatia sau edemul.

Stimulare electrica functionala

Stimularea electrica functionala (FES) este o metoda de recuperare medicala ce presupune aplicarea unor electrozi de suprafata pe zonele musculare cu probleme, cu scopul de a genera stimularea electrica a nervilor. Cu ajutorul neurostimulatorului, aparatul utilizat pentru transmiterea stimulilor electrici, se activeaza secvential grupe de muschi si se recreaza miscarea in acele cazuri in care aceasta nu mai putea fi produsa in mod voluntar din cauza afectarii sistemului nervos central.

Terapie manuala

Terapia manuala, ca parte a fizioterapiei, reprezinta o abordare terapeutica individualizata ce presupune evaluarea in detaliu a musculaturii, articulatiilor si tesuturilor nervoase. Terapia manuala are la baza concepte specifice de biomecanica si neuro-fiziologie, fiind un domeniu de granita intre specialitati medicale precum fizioterapia/ kinetoterapia, medicina manuala, ortopedia si reumatologia.

Kinesiotaping

Kinesiotapingul este o terapie ce utilizeaza benzi elastice pentru tratarea diferitelor afectiuni ale sistemului muscular. Practic, prin aplicarea benzilor elastice confectionate din bumbac subtire, se va stimula intinderea pielii si, implicit, a muschilor si articulatiilor, avand un efect important de lifting si de detensionare a zonei afectate, precum si de reducere a durerii.

Reeducare posturala

Reeducarea posturala este o metoda benefica si activa, ce utilizeaza tehnici usoare si progresive de mobilizare asupra pacientilor de orice varsta, respectand capacitatea de efort a fiecaruia in parte, cu scopul de a restabili spatiul normal interarticular. In felul acesta sunt prevenite sau tratate dezechilibrele musculare, alinierea incorecta a corpului si compresia nervoasa, procese care ar conduce in timp la aparitia durerilor si a sindroamelor de degenerare articulara.

Masaj terapeutic

Masajul, tehnica cunoscuta si folosita inca din cele mai vechi timpuri, poate fi definit ca o prelucrare metodica a partilor moi ale organismului: piele, tesut celular subcutanat, muschi, vase limfatice si de sange, nervi si organe, folosind procedee manuale sau mecanice cu scopul de a obtine efecte fiziologice si terapeutice.

Utilizarea website-ului

Puteti utiliza informatiile de pe acest website in interes personal, fiind raspunzatori in totalitate pentru acest lucru. Preluarea de date, informatii sau fragmente de pe website se face doar prin precizarea sursei. Distribuirea articolelor pe canalele de social media este permisa doar prin preluarea directa a linkului de pe site si distribuirea sa online, astfel incat sa se poata preciza sursa. Este interzisa distribuirea textelor, articolelor, interviurilor de pe website cu copy-paste pe canalele de social media, fara precizarea sursei. In cazul in care doriti sa preluati in totalitate un articol pentru publicarea pe alt website sau in reviste de specialitate, va rugam sa ne scrieti pe adresa contact@terapiepentrumiscare.ro.

Este interzisa copierea, modifcarea, transmiterea, multiplicarea, alterarea, stocarea sau crearea de texte aidoma celor publicate pe website. Aceasta include si fisierele de tip text, imagini, animatii sau conceptii grafice cu scop informativ sau comercial.

Logo-ul companiei nu poate fi folosit in niciun context fara acordul si notificarea administratorului acestui website, nerespectarea acestei conditii pedepsindu-se conform legii.

Drepturi de autor asupra continutui

Drepturile de proprietate intelectuala aferente textelor publicate pe acest website apartin exclusiv administratorului, S.C. Terapie pentru Miscare Libera S.R.L. Este strict interzisa copierea sau licentierea materialelor regasite pe acest website: texte de descriere a serviciilor, articole, interviuri, oferte, grafice, logo.

Copierea, redistribuirea, decriptarea, spargerea de cod, blocarea in functionare, violarea drepturilor de acces a oricarei parti componente a domeniului este strict interzisa. De asemenea, pentru a traduce in limbi straine informatiile, pentru a publica sau adapta anumite texte continute in acest domeniu, trebuie sa aveti acordul expres, in scris, al administratorului acestui website. (face exceptie utilizarea in interes particular, in scopuri non-comerciale).

Dreptul de autor asupra continutului acestui domeniu revine S.C. Terapie pentru Miscare Libera SRL. Toate drepturile sunt rezervate, insa domeniul este public. Continutul site-ului nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al S.C. Terapie pentru Miscare Libera SRL.

Serviciile website-ului, de tip newsletter

Serviciile de tip newsletter, oferite prin e-mail, sunt in totalitate gratuite. Prin completarea formularului de inscriere la newsletter de pe website, precum si prin furnizarea adresei de e-mail in cadrul unor formulare completate la diverse evenimente sportive sau evenimente de profil, va exprimati acordul ca aceasta sa fie folosita in vederea primirii unor newslettere periodice ce contin informatii, oferte, noutati din cadrul centrului de fizioterapie.

Cu toate acestea, va puteti exprima dorinta de a renunta la serviciul de newsletter oferit de website, urmarind instructiuile de la finalul fiecarui e-mail primit sau prin trimiterea unui e-mail la adresa: contact@terapiepentrumiscare.ro.

Publicitatea in cadrul serviciilor de tip newsletter           

Administratorul poate derula in orice moment campanii de publicitate si/sau promotii in orice sectiune a website-ului sau in cadrul newsletterelor. Spatiile si dimensiunea acestor campanii este agreata de echipa website-ului si nu necesita acordul utilizatorilor. De asemenea, acestea pot fi schimbate fara a necesita un anunt prealabil.

Drepturile administratorului

S.C. Terapie pentru Miscare Libera S.R.L. isi rezerva urmatoarele drepturi:

 • de a modifica continutul website-ului, precum si continutul paginii “Termeni si conditii”, fara a-i anunta pe utilizatori;
 • de a modifica preturile serviciilor afisate pe site fara a-i anunta pe utilizatori;
 • de a modifica sau sterge temporar sau permanent continutul website-ului, precum si continutul paginii “Termeni si conditii” fara a-i anunta pe utilizatori;
 • de a modifica, sterge sau intrerupe orice software, serviciu sau promotie, asa cum sunt promovate pe acest website, in orice moment, fara a anunta;
 • de a modifica sau de a adauga noi reguli si restrictii in ceea ce priveste continutul website-ului, in orice moment;
 • de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricarui serviciu, in orice moment fara un anunt prealabil.

Obligatiile administratorului

 

S.C. Terapie pentru Miscare Libera S.R.L. are urmatoarele obligatii:

 

 • sa nu divulge datele utilizatorilor care si-au oferit aceste informatii prin abonarea la newsletter catre terte persoane;
 • sa comunice transparent si cu buna credinta cu utilizatorii website-ului;
 • sa ofere informatii precise, valabile, utile, corecte, complete, adecvate, de incredere, nevirusate si cu caracter oportun atat a continutului cat si a serviciilor continute de acest website.

Limitarea responsabilitatii administratorului

S.C. Terapie pentru Miscare Libera S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru problemele tehnice ce pot aparea in timpul folosirii website-ului, dar nici pentru posibilele interpretari ale textelor si informatiilor ce pot aparea pe website-ul http://terapiepentrumiscare.ro/. De asemenea, administratorul acestui website nu isi asuma responsabilitatea pentru pagubele de orice natura aparute ca urmare a informatii de pe acest website.

Linkuri catre website-urile tertilor

Website-ul poate contine bannere si linkuri de trimitere catre website-uri ale tertelor persoane juridice. Cu toate acestea, nu ne asumam responsabilitatea pentru continutul sau pentru disponibilitatea acestor website-uri. Includerea pe website-ului nostru a oricarui link catre un site al unei terte parți nu inseamna ca aprobam, avizam sau acceptam responsabilitatea pentru acest site al unei terte parti, continutul sau utilizarea acestuia, sau utilizarea produselor sau serviciilor puse la dispozitie prin acesta.

Intelegerea completa

Acesti termeni si aceste conditii, impreuna cu alte documente la care se face referire in intelegere includ intreaga intelegere dintre noi in legatura cu subiectul exprimat si inlocuiesc orice intelegeri, aranjamente, angajamente sau propuneri anterioare, scrise sau orale. Orice explicatie orala sau informare orala data de vreuna dintre cele doua parti nu poate altera interpretarea termenilor si a conditiilor. Prin acceptarea termenilor si conditiilor, nu v-ati bazat pe o alta reprezentare decat cea stipulata in aceasta intelegere si sunteti de acord ca nu veti avea nicio cale de atac cu privire la orice falsa reprezentare ce nu a fost exprimata expres in aceasta intelegere.

Restrictionarea accesului

Administratorul isi rezerva dreptul de a interzice accesul utilizarii website-ului fara notificare in prealabil.

Pentru mai multe informatii sau lamurirea unor aspecte ce tin de Termenii si Conditiile enuntate, va invitam sa ne contactati, folosind datele de contact mentionate la rubric “Contact” (http://terapiepentrumiscare.ro/contact/).