Identitatea firmei şi descrierea serviciilor

 

S.C. Terapie pentru Mişcare Liberă S.R.L.

CUI 36186908

J40/8112/2016

Sediu: Blvd. Mărăşeşti Nr. 21-23, parter – cam. 2, etaj 2 – cam. 9, 10 şi 12, Sector 4, Bucureşti, cod postal: 040251

ING BANK

Cont: RO11INGB0000999908747106

Website-ul http://terapiepentrumiscare.ro/ este administrat și întreținut de S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă S.R.L., instituție juridică prin care funcționează centrul medical “Terapie pentru Mișcare”. În cadrul centrului medical sunt oferite următoarele servicii: consultație si consult medic specialist, evaluare musculo-scheletala, evaluare globală posturală complexă, terapie tridimensională după principiile Schroth, osteopatie, drenaj limfatic, stimulare electrică funcțională, kinetoterapie, kinesiotaping, crioterapie, terapia McKenzie, terapia Vojta, reeducare uroperineala, fizioterapie, terapia Bowen, terapie manuală, reeducare posturală și masaj terapeutic. De asemenea, acest website reprezintă o platformă online de prezentare a centrului medical, a serviciilor pe care le oferă și a tarifelor pe care le practică, precum și informații utile despre prevenirea sau tratarea anumitor afecțiuni prin serviciile oferite.

În această politică, orice referire la “administratorul” acestui website face referire la S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă S.R.L., orice referire la website, face referire la http://terapiepentrumiscare.ro/, iar orice referire la centru medical face referire la cabinetul medical Terapie pentru Mișcare.

 

Acceptarea acestor termeni

 

Accesul și utilizarea website-ul http://terapiepentrumiscare.ro/ se supune unor Termeni și Condiții, ce vor fi prezentați în continuare. Prin utilizarea website-ului va exprimați acordul că acceptăți termenii, condițiile și disclaimerele din această pagină. Persoanele care nu accepta Termenii și Condițiile sunt invitate să părăsească website-ul și să înceteze utilizarea sa. Este strict interzisă folosirea acestui website în scopuri ilegale.

 

Definirea unor termeni

Descrierea termenilor folosiți în practică centrului medical se face în rubricile special dedicate de pe website. Pentru a preveni eventualele neînțelegeri, descriem mai jos termenii ce pot fi interpretați:

Fizioterapie – știința care studiază mecanismele de acțiune a factorilor fizici (masaj, exercițiu fizic regulat, apă, căldură, lumina sau electricitatea) asupra organismului, cu scopul de a preveni sau trata anumite afecțiuni. Astfel, fizioterapia cuprinde următoarele proceduri: electroterapia (stimularea electrică funcțională), laserterapia, terapia cu ultrasunet, terapia manuală, reeducarea posturală și masajul terapeutic.

Fizioterapeut – evaluează, planifică și implementează programe de reabilitare care îmbunătățesc sau restabilesc funcțiile motorii umane, măresc capacitatea de mișcare, calmează durerile și tratează ori previn problemele fizice asociate cu leziuni, boli și alte deficiențe. Acesta aplică o gama largă de terapii fizice și tehnici, cum ar fi mișcarea, ultrasunetele, laserul și alte tehnici similare.

Evaluarea musculo-scheletală – se realizează în cadrul primei întâlniri cu pacientul, când fizioterapeutul îi va aplică acestuia o serie de teste pentru a analiză aspectele legate de funcționarea corectă a mușchilor și articulațiilor corpului. În funcție de această analiză și de anamneză pacientului, se vor determina problemele/ afecțiunile musculo-scheletale pe care acesta le are, urmând a i se recomandă un program de fizioterapie personalizat. De regulă, evaluarea musculo-scheletala durează aproximativ 40 de minute, restul timpului fiind dedicat terapiilor recomandate.

Terapia dupa princiile Schroth

Terapia tridimensională după principiile Schroth reprezintă o metodă de recuperare medicală utilizată în tratarea scoliozei, printr-un complex de exerciții de respirație și contracții musculare, ce au că scop final îndreptarea coloanei și ameliorarea acestei afecțiuni. De asemenea, sunt utilizate tehnici precum autoelongatia coloanei, respirația tridimensională, tonifierea și stretchingul musculaturii în poziția maximă corectivă, exerciții ce vizează corectarea posturii scoliotice și obținerea unei imagini corporale normale, precum și ameliorarea afecțiunii. Terapia este personalizată în cadrul ședinței de evaluare inițială, în funcție de tipul de curbură scoliotică a fiecărui pacient.

Terapia Vojta

Terapia Vojta este o metodă de recuperare aplicată persoanelor care suferă de afecțiuni ale sistemului nervos central și ale aparatului locomotor și presupune aplicarea de stimuli externi, prin tehnici speciale, cu scopul de a provoca mecanisme de locomoție reflexă. Practic, stimulii externi activează modele de mișcare înnăscute, reușind să activeze întreg sistemul locomotor. Terapia poate fi utilizată în cazul adulților cu scopul de a folosi din nou modelele de mișcare care cândva au fost dobândite.

Osteopatie

Osteopatia este o metodă modernă de diagnostic și tratament ce presupune abordarea holistică a corpului uman, în toată complexitatea să, mergând pe principiul conform căruia organismul se recuperează pe baza legăturii dintre forțele exterioare și cele interioare ale fiecărei persoane în parte. Osteopatia folosește tehnici manuale blânde, non-invazive și nedureroase pentru depistarea tulburărilor patologice ale biomecanicii corpului, organelor și țesuturilor, cu scopul de a îndepărta blocajele existente în organism și de a restabili mobilitatea lor. O atenție deosebită în osteopatie, o reprezintă sistemul craniosacral. Acest sistem are un rol fundamental în bună desfășurare a întregii activități a organismului. Astfel, terapia craniosacrala (cuprinsă în osteopatie) redă organismului functionabilitatea fiziologică.

Reeducare uroperineală

Reeducarea uroperineală este o terapie ce utilizează două tehnici principale cu scopul de a reda tonicitatea musculaturii perineului în cazul pacienților care manifestă incontinență urinară:

 • reeducarea funcțională a planșeului pelvin: exerciții ce presupun efectuarea unor serii de contracții a musculaturii perineale, având un timp variat de contracție în funcție de fiecare persoană, în diferite posturi indicate de specialist, cu scopul de a reda activitatea musculară pelvina optimă;
 • reeducarea cu ajutorul electrostimularii: aplicarea de stimuli electrici externi, prin plasamentul unor electrozi în zona perineală, cu scopul de a obține contracția și tonifierea musculaturii pelvine slăbite.

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic este o metodă de recuperare medicală ce presupune utilizarea unui ansamblu de tehnici manuale, kinetoterapie și tehnici complexe de bandajare cu scopul de a dirija limfa către ganglionii limfatici funcționali. Dacă ne gândim că principala indicație a drenajului limfatic este apariția limfedemului și că principala cauză de apariție a acestuia este un blocaj, atunci este lesne de înțeles de ce dirijarea limfei, cu ajutorul unor tehnici manuale de specialitate, către gangiolii funcționali, este vitală pentru tratarea acestei afecțiuni.

Terapia Bowen

Terapia Bowen oferă o abordare holistică a pacientului, folosind o tehnică manuală neinvazivă prin care se accelerează procesul natural de autovindecare. Pornind de la ideea că organismul are toate resursele necesare pentru a se vindeca, Terapia Bowen se folosește de un set de mișcări delicate care stimulează anumite zone și puncte ale corpului, activând astfel memoria celulară a corpului și inducând o stare de relaxare totală. În acest sens, pacienții resimt încă de la prima ședința un efect de calmare, relaxare și liniște, propice pentru reechilibrarea funcțiilor organismului și începerea procesului de refacere și vindecare.

Terapia Mckenzie

Terapia Mckenzie urmărește identificarea cauzelor și tratarea durerilor de origine mecanică cauzate de structurile coloanei vertebrale.

Crioterapie

Crioterapia este un instrument de lucru specific al fizioterapiei prin care sunt efectuate aplicații externe asupra unor zone musculare afectate, cu o temperatura scăzută, între -2 și – 4 grade Celsius, cu scopul de a reduce inflamația sau edemul.

Stimulare electrică funcțională

Stimularea electrică funcțională (FES) este o metodă de recuperare medicală ce presupune aplicarea unor electrozi de suprafață pe zonele musculare cu probleme, cu scopul de a genera stimularea electrică a nervilor. Cu ajutorul neurostimulatorului, aparatul utilizat pentru transmiterea stimulilor electrici, se activează secvențial grupe de mușchi și se recrează mișcarea în acele cazuri în care această nu mai putea fi produsă în mod voluntar din cauza afectării sistemului nervos central.

Terapie manuală

Terapia manuală, ca parte a fizioterapiei, reprezintă o abordare terapeutică individualizată ce presupune evaluarea în detaliu a musculaturii, articulațiilor și țesuturilor nervoase. Terapia manuală are la bază concepte specifice de biomecanică și neuro-fiziologie, fiind un domeniu de graniță între specialități medicale precum fizioterapia/ kinetoterapia, medicină manuală, ortopedia și reumatologia.

Kinesiotaping

Kinesiotapingul este o terapie ce utilizează benzi elastice pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale sistemului muscular. Practic, prin aplicarea benzilor elastice confecționate din bumbac subțire, se va stimula întinderea pielii și, implicit, a mușchilor și articulațiilor, având un efect important de lifting și de detensionare a zonei afectate, precum și de reducere a durerii.

Reeducare posturală

Reducarea posturală este o metodă benefică și activă, ce utilizează tehnici ușoare și progresive de mobilizare asupra pacienților de orice vârstă, respectând capacitatea de efort a fiecăruia în parte, cu scopul de a restabili spațiul normal interarticular. În felul acesta sunt prevenite sau tratate dezechilibrele musculare, alinierea incorectă a corpului și compresia nervoasă, procese care ar conduce în timp la apariția durerilor și a sindroamelor de degenerare articulară.

Masaj terapeutic

Masajul, tehnică cunoscută și folosită încă din cele mai vechi timpuri, poate fi definit ca o prelucrare metodică a părților moi ale organismului: piele, țesut celular subcutanat, mușchi, vase limfatice și de sânge, nervi și organe, folosind procedee manuale sau mecanice cu scopul de a obține efecte fiziologice și terapeutice.

Utilizarea website-ului

Puteți utiliza informațiile de pe acest website în interes personal, fiind răspunzători în totalitate pentru acest lucru. Preluarea de date, informații sau fragmente de pe website se face doar prin precizarea sursei. Distribuirea articolelor pe canalele de social media este permisă doar prin preluarea directă a linkului de pe site și distribuirea să online, astfel încât să se poată preciza sursa. Este interzisă distribuirea textelor, articolelor, interviurilor de pe website cu copy-paste pe canalele de social media, fără precizarea sursei. În cazul în care doriți să preluați în totalitate un articol pentru publicarea pe alt website sau în reviste de specialitate, va rugăm să ne scrieți la adresa contact@terapiepentrumiscare.ro.

Este interzisă copierea, modifcarea, transmiterea, multiplicarea, alterarea, stocarea sau crearea de texte aidoma celor publicate pe website. Aceasta include și fișierele de tip text, imagini, animații sau concepții grafice cu scop informativ sau comercial.

Logo-ul companiei nu poate fi folosit în niciun context fără acordul și notificarea administratorului acestui website, nerespectarea acestei condiții pedepsindu-se conform legii.

Drepturi de autor asupra conținutului

Drepturile de proprietate intelectuală aferente textelor publicate pe acest website aparțin exclusiv administratorului, S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă S.R.L. Este strict interzisă copierea sau licențierea materialelor regăsite pe acest website: texte de descriere a serviciilor, articole, interviuri, oferte, grafice, logo.

Copierea, redistribuirea, decriptarea, spargerea de cod, blocarea în funcționare, violarea drepturilor de acces a oricărei părți componente a domeniului este strict interzisă. De asemenea, pentru a traduce în limbi străine informațiile, pentru a publica sau adapta anumite texte conținute în acest domeniu, trebuie să aveți acordul expres, în scris, al administratorului acestui website. (face excepție utilizarea în interes particular, în scopuri non-comerciale).

Dreptul de autor asupra conținutului acestui domeniu revine S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă SRL. Toate drepturile sunt rezervate, însă domeniul este public. Conținutul site-ului nu poate fi preluat, difuzat, vândut sau revândut decât cu acordul scris al S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă SRL.

Serviciile website-ului, de tip newsletter

Serviciile de tip newsletter, oferite prin e-mail, sunt în totalitate gratuite. Prin completarea formularului de înscriere la newsletter de pe website, precum și prin furnizarea adresei de e-mail în cadrul unor formulare completate la diverse evenimente sportive sau evenimente de profil, va exprimați acordul că această să fie folosită în vederea primirii unor newslettere periodice ce conțin informații, oferte, noutăți din cadrul centrului medical.

CCu toate acestea, va puteți exprimă dorința de a renunta la serviciul de newsletter oferit de website, urmărind instructiuile de la finalul fiecărui e-mail primit sau prin trimiterea unui e-mail la adresa: contact@terapiepentrumiscare.ro.

Publicitatea în cadrul serviciilor de tip newsletter           

Administratorul poate derula în orice moment campanii de publicitate și/sau promoții în orice secțiune a website-ului sau în cadrul newsletterelor. Spațiile și dimensiunea acestor campanii este agreată de echipa website-ului și nu necesită acordul utilizatorilor. De asemenea, acestea pot fi schimbate fără a necesita un anunț prealabil.

Drepturile administratorului

S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă S.R.L. își rezervă următoarele drepturi:

 • de a modifică conținutul website-ului, precum și conținutul paginii “Termeni și condiții”, fără a-i anunța pe utilizatori;
 • de a modifică prețurile serviciilor afișate pe site fără a-i anunța pe utilizatori;
 • de a modifică sau șterge temporar sau permanent conținutul website-ului, precum și conținutul paginii “Termeni și condiții” fără a-i anunța pe utilizatori;
 • de a modifică, șterge sau întrerupe orice software, serviciu sau promoție, așa cum sunt promovate pe acest website, în orice moment, fără a anunța;
 • de a modifică sau de a adaugă noi reguli și restricții în ceea ce privește conținutul website-ului, în orice moment;
 • de a modifică sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricărui serviciu, în orice moment fără un anunț prealabil.

Obligațiile administratorului

 

S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă S.R.L. are următoarele obligații:

 

 • să nu divulge datele utilizatorilor care și-au oferit aceste informații prin abonarea la newsletter către terțe persoane;
 • să comunice transparent și cu bună credință cu utilizatorii website-ului;
 • să ofere informații precise, valabile, utile, corecte, complete, adecvate, de încredere, nevirusate și cu caracter oportun atât a conținutului cât și a serviciilor conținute de acest website.

Limitarea responsabilității administratorului

S.C. Terapie pentru Mișcare Liberă S.R.L. nu își asumă responsabilitatea pentru problemele tehnice ce pot apărea în timpul folosirii website-ului, dar nici pentru posibilele interpretări ale textelor și informațiilor ce pot apărea pe website-ul http://terapiepentrumiscare.ro/. De asemenea, administratorul acestui website nu își asumă responsabilitatea pentru pagubele de orice natură apărute ca urmare a informațiilor de pe acest website.

Linkuri către website-urile terților

Website-ul poate conține bannere și linkuri de trimitere către website-uri ale terțelor persoane juridice. Cu toate acestea, nu ne asumăm responsabilitatea pentru conținutul sau pentru disponibilitatea acestor website-uri. Includerea pe website-ului nostru a oricărui link către un site al unei terțe parți nu înseamnă că aprobăm, avizăm sau acceptăm responsabilitatea pentru acest site al unei terțe părți, conținutul sau utilizarea acestuia, sau utilizarea produselor sau serviciilor puse la dispoziție prin acesta.

Înțelegerea completă

Acești termeni și aceste condiții, împreună cu alte documente la care se face referire în înțelegere includ întreaga înțelegere dintre noi în legătură cu subiectul exprimat și înlocuiesc orice înțelegeri, aranjamente, angajamente sau propuneri anterioare, scrise sau orale. Orice explicație orală sau informare orală dată de vreuna dintre cele două părți nu poate altera interpretarea termenilor și a condițiilor. Prin acceptarea termenilor și condițiilor, nu v-ați bazat pe o altă reprezentare decât cea stipulată în această înțelegere și sunteți de acord că nu veți avea nicio cale de atac cu privire la orice falsă reprezentare ce nu a fost exprimată expres în această înțelegere.

Restricționarea accesului

Administratorul își rezervă dreptul de a interzice accesul utilizării website-ului fără notificare în prealabil.

Pentru mai multe informații sau lămurirea unor aspecte ce țin de Termenii și Condițiile enunțate, va invităm să ne contactați, folosind datele de contact menționate la rubrica “Contact” (http://terapiepentrumiscare.ro/contact/).