Eficienta exercitiilor pentru scolioza

Dupa cum bine stim, scolioza este o boala foarte intalnita, fiind o deformare a coloanei vertebrale. In functie de varsta, apare si o clasificare a acesteia, fiind din nastere(congenitala), juvenila, care apare in timpul adolescentei, sau chiar la maturitate. De obicei, pacientul observa anumite asimetrii, o inaltime diferita a umerilor, talie usor neuniforma sau chiar inclinarea intregului corp. In functie de locul unde apare, aceasta afectiune poarta diferite denumiri. Cea care apare exact in mijlocul coloanei, se numeste scolioza toracica, pe cand cea care apare in partea de jos, se numeste lombara. gpsTratamentul scoliozei are ca obiectiv corectarea deformatiilor, refacerea articulatiilor, tonifierea muschilor, precum si cresterea rezistentei musculare. Un tratament foarte eficient este gimnastica medicala. Aceasta cuprinde exercitii dinamice sau statice, care au ca scop principal redresarea curburilor si a bazinului. Exercitiile statice au rolul de a corecta asimetriile de la nivelul toracelui, fiind realizate in pozitie orizontala. Eficienta exercitiilor pentru scolioza este completata de purtarea unui corset ortopedic care mentine corecta pozitia coloanei vertebrale. Concomitent cu exercitiile pentru scolioza se  realizeaza si exercitiile de respiratie. Exercitiile pentru ameliorarea acestei afectiuni se realizeaza sub stricta supraveghere a unui personal calificat, un kinetoterapeut. Tratamentul este de lunga durata, in raport si cu varsta, avand  ca efect principal oprirea evolutiei acestei boli. Kinetoterapia presupune si proceduri diverse de masaj. Din nefericire, scolioza apare tot mai frecvent in randul adolescentilor. Totusi, ea se poate vindeca in totalitate pana la varsta de 18 ani, daca tratamentul este realizat intr-un mod profesional, doar in cabinete specializate in acest domeniu. Scolioza poate genera dureri de spate foarte mari, care poti fi diminuate cu ajutorul atat al medicamentelor antianalgezice, cat si cu sedinte saptamanale de kinetoterapie. Exercitiile vor ameliora si mentine in timp aceasta corectie a coloanei. Daca va doriti sa scapati de durerile cauzate de scolioza, fara interventii chirurgicale sau medicatie analgezica, puteti apela cu incredere la serviciile oferite de un cabinet de kintoterapie. Exercitiile vor stopa agravarea acestei afectiuni si vor reduce asimetriile de la nivelul coloanei vertebrale, obtinand o postura corecta. Kinetoterapia insotita de masaje terapeutice, va vor ajuta sa va imbunatatiti postura si flexibilitatea coloanei dumneavoastra.
incalzire inainte de andrenament

Cele mai frecvente greseli pe care le facem la sala. Sfaturi utile pentru un antrenament corect.

Inainte de inceperea unui antrenament la sala, este important sa ne incalzim musculatura, in special pe cea pe care urmeaza sa o lucram. Daca lucram partea de sus, incalzirea se va face in special in zona bratelor, prin mobilizarea acestora in toate amplitudinile de miscare si pe toate planurile. Trebuie sa incalzim foarte bine umerii, spatele si zona cervicala.
Mai mult
1

Scoli SCHOOL, un proiect derulat de Terapie pentru Miscare in scolile din Bucuresti

Scoli SCHOOL este un proiect derulat de centrul Terapie pentru Miscare, pe care il coordonez, in scolile din Bucuresti, cu scopul de acontribui la informarea elevilor si parintilor cu privire la factorii favorizanti pentru aparitia deficientelor posturale, precum si in vederea identificarii timpurii a scoliozei prin realizarea unei evaluari posturale.
Mai mult
durere_sold

Fizioterapia in coxartroza (artroza soldului)

Coxartroza, denumita si artroza soldului este o afectiune degenerativa (de imbatranire prematura) si apare atunci cand cartilajul articular se degenereaza pana in punctul final, in care oasele vin in contact direct (os pe os), determinand aparitia durerii, o “intepenire” a soldului, dar si scaderea functionabilitatii la nivelul acestei articulatii.
Mai mult